Beylerderesi Vadisine teleferik düşünüyorum | Malatya-Yeşilyurt

Beylerderesi Vadisine teleferik düşünüyorum :AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan aday adayı Aliseydi Turan, AA Malatya Bürosunu ziyaret etti.

Turan, ziyarette, aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi verdi.

Hizmet için aday olduğunu kaydeden Turan, Gündüzbey’i turizme açmayı düşündüğünü belirtti.

Gündüzbey ve Turgut Özal Tıp Merkezi arasında metro hattı döşemeyi planladığını ifade eden Turan, “Beylerderesi Vadisi’nin iki yakasını teleferikle birbirine bağlamayı düşünüyorum. Bu Yeşilyurt’a daha çok turist gelmesini sağlar. Yine Yeşilyurt Susesi bölgesinde teleferik düşünüyorum. Kiraz Kültür ve Spor Şenliği’nin uluslararası boyuta taşınmasını sağlayacağım. AB desteklerinden yararlanma noktasında Malatya iyi durumda değil. Proje uzmanlarının istihdamıyla bu konuda başarı sağlamayı planlıyoruz. Yine ilçede alt merkezler oluşturmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Turan, Göz Göze Yüz Yüze adlı projesine değinerek, “Vatandaşları çat kapı ziyaret edip sorunlarını dinleyeceğiz. Buna şimdiden başladık. Seçim bölgesinde 30 bin kişiye ulaştık. Bir çok evi ziyaret ettik. Bu çalışmayı aday gösterilmem ve seçilmem halinde de devam ettirmeyi planlıyorum. Ziyaret ettiğim evlerde ve görüştüğüm insanlarda edindiğim intiba, en önemli sorun, belediye insanlara, insanlar belediyeye uzak olmuş. Gidip gelinmemiş. İnsanlar seçtiği kişiyle görüşememiş” ifadelerini kullandı.