CHP’li Gürkan: Teleferikle Güzelbahçede Alternatif Turizmde Devrim Yapacağız

CHP’li Gürkan: Teleferikle Güzelbahçede Alternatif Turizmde Devrim Yapacağız :Güzelbahçe’yi turizm konusunda İzmir’in çekim merkezi haline getirmek isteyen Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Mustafa Gürkan harekete geçti.

Denize kıyısı olması sebebiyle İzmir’in en güzel ilçelerinin başında gelen Güzelbahçe’yi deniz turizminin yanında İzmir’de “organik turizmin” başkenti yapmayı hedeflediklerini belirten Gürkan “Doğal yapısı, ormanlık alanları ve denizi ile Güzelbahçe eşsiz bir ilçe. Fakat tüm artılarına rağmen turizmde yeterli payı alamıyor. Bugün ilçe sınırları içerisinde turizm amaçlı bir tek insan dahi görmeniz mümkün değil. Haklılar, ulaşımı sıkıntılı ilçe bu özelliklerini ön plana çıkarma konusunda biraz geri kalmış. Kooperatif iddiamızın bir devamı gibi düşünmeli. Tarımı zenginleştirmek için kuracağımız kooperatifler doğa turizminin de önünü açabilir. Atatürk Mahallesi üzerinden Küçükkayaköy’e bir teleferik projemiz var. Yemyeşil bir alanın üzerinden bir tek ağaç dahi kesmeden havadan ulaşım ile eşsiz bir doğaya turist taşımayı hedefliyoruz.” dedi.
GÜZELBAHÇE’YE DEV PROJE

Dünyada turizm anlayışının denizden tarihe, tarihten de doğaya kaydığını ifade eden Gürkan, “5 yıldızlı, herşey dahil oteller artık herkesin hayali değil. İnsanlar çıplak ayakları ile toprağa basabileceği, güneş ışıklarının girmediği ormanlık alanlar, dalından meyve sebze düşlüyor. Bunun mümkün kılabilirseniz önümüzdeki 5 yıl içerisinde turizmden pay almanız mümkün. Teleferik projesini bu yüzden gündeme getirdik. İnsanları egzoz kokusundan uzak bir şekilde doğa turizminin yapılacağı alanlara taşımak istiyoruz. Bu belediye eliyle de olur, özel sektör kanalıyla da. Her türlü desteği vermeye hazırız. Yeşil Güzelbahçe, İzmir’de bu işi yapabilecek bir kaç ilçeden biri. Bunu çok iyi kullanacağız” diye konuştu.

İzmir’in göbeğinde başka bir yolla turizmden pay almanın mümkün olmadığını belirten Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Doğal güzellikleri ile İzmir’de bir eşi daha olmayan Güzelbahçe’nin hak ettiği yatırımları görebilmesi için gece gündüz çalışmaya hazırım. Güzelbahçelinin yüzü gülsün istiyorum. İnsanlar belediye hizmetlerinden memnun olabilmeli. Her eve belediye eli değebilmeli. Bu maddi de olur manevi de. Burada insanların toprak üzerinden bu mutluluğu yakalamasını istiyorum. Önceliğimiz tarımı geliştirmek adına kooperatifçiliği tekrar Güzelbahçe’nin gündemine sokmak. Hemen ardından teleferik projesi ile paralel doğa turizmini, organik turizmini bu ilçeye kazandıracağız. Projelerimin altları doldu. Gerekli imar değişiklikleri ile bunları hayata geçirmek çok kolay. 2014 yerel seçimleri sonrası Güzelbahçe her yönüyle çok kısa sürede Türkiye’nin gündemine oturacaktır.