İzmir Teleferiğine Kavuşuyor

İzmir Teleferiğine Kavuşuyor :İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçovadaki yeni teleferik tesisleri için gerekli yıkım ve temizlikleri yaptıktan sonra inşaat ve kurulum çalışmalarına başladı. Saatte 1200 yolcu taşıyacak yeni teleferiğin kabinleri, gökkuşağı renklerinde olacak.

Uzun yıllar İzmirin simgeleri arasında yer alan ancak Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin kullanılması sakıncalı raporu sonrasında hizmete kapatılan Balçova Teleferik Tesislerinin baştan sona yenilenmesi için yapım çalışmalarına başlandı. İzmire tekrar kazandırılan modern tesisin gökkuşağı renklerindeki kabinleri de kente ayrı bir renk katacak.

Zorlu bir süreç yaşandı
Zorlu bir sürecin ardından proje ve yapım ihalesini sonuçlandırarak uygulama projelerini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, işe eski teleferik tesislerindeki direkleri ve halatları sökerek başladı. Binaları ve döner gazinoyu yıktıktan sonra çıkan molozları alandan uzaklaştıran ekipler, teleferik alanını yeni tesisleri kurmaya hazır hale getirdi. Geçtiğimiz Haziran ayı sonunda kiralama imza protokolü gereği uygulama projelerini onay için Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdürlüğüne gönderen Büyükşehir Belediyesi, onayın gelmesi ile birlikte yeni teleferiğin inşaat ve kurulum çalışmalarına başladı.

AB standartlarında olacak
AB standartlarına uygun olarak yeni baştan tasarlanan ve saatte 1200 yolcu taşıyacak olan Balçova Teleferik Tesisleri baştan aşağı yenilenerek çok daha güvenli ve daha modern bir şekilde İzmirlilerin hizmetine sunulacak. Her biri gökkuşağının bir renginde olacak şekilde tasarlanan 8er kişilik kabinlerde yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye olacak. 12 milyon 65 bin 500 TL maliyet ile yaşama geçirilecek yeni tesisin, önümüzdeki yılın ilk aylarında hizmet vermeye başlaması planlanıyor.