Ordu’da Boztepe Teleferik 1,8 Milyon Yolcu Taşıyarak Rekor Kırdı

Ordu’da Boztepe Teleferik 1,8 Milyon Yolcu Taşıyarak Rekor Kırdı :Ordu’da Boztepe’ye ulaşımı kolaylaştırmak için yapılan teleferik, faaliyete geçtiği günden itibaren yaklaşık 1,8 milyon yolcu taşıyarak rekor kırdı.

Ordu’da 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye kent merkezinden ulaşımı kolaylaştırmak için 2.5 yıl önce yapılan teleferik, faaliyete geçtiği günden itibaren yaklaşık 1.8 milyon yolcu taşıyarak rekor kırdı.

KENTİN GELİŞMESİNE BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Ordu Belediye Başkanı CHP’li Seyit Torun, 2.5 yıl önce 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye kent merkezi ile ulaşımı kolaylaştırmak için 2 bin 350 metrelik mesafeye kurulan 21 kabinli teleferiğin kentin gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi. 9 milyon liraya mal olan teleferik istasyonu kurulduktan sonra kenti ziyaret eden ve kentte konaklayan turist sayısının önemli ölçüde arttığına dikkat çeken Başkan Torun, “Daha önceki yıllarda tur otobüsleri Karadeniz gezisine çıkıp Ordu’yu ziyaret ettikten sonra konaklamadan gidiyordu. Şimdi ise turlar Ordu’da konaklıyor, teleferikle Boztepe’ye çıkıyor, kentimizi geziyor. Teleferiğin turizme katkısı ortada” dedi.

AVRUPA’DAKİ EMSALLERİNİ SOLLADI

Teleferiğin hizmete girdiği günden bu yana kullanım süresi açısından Avrupa’daki emsalleri içerisinde tarihi bir rekora imza attığını ileri süren Başkan Torun, “Bu zamana kadar teleferiğimiz 1 milyon 800 bin 30 kişi taşıyarak rekor kırdı. Teleferik hattımız Avrupa’daki emsalleri içerisinde, açılışından bu yana toplam 10 bin 241 saat çalışarak yeni bir rekora daha imza attı. Bu veriler bizleri önemli ölçüde mutlu ediyor. Artık Ordu’muzu yurt içi ve yurt dışından herkes yakından tanıyor ve takip ediyor” diye konuştu.

YENİ HEDEF MAVİ BAYRAK

Belediye Başkanı Seyit Torun, kentin teleferikle turizmde kabuğunu kırdığını yeni hedeflerinin deniz turizmini geliştirip mavi bayrak almak olduğunu söyledi. Torun, “Geride bıraktığımız deniz sezonunda halkımız çalışmaları süren kent plajına yoğun bir ilgi gösterdi. Hafızalarda plaj olarak adlandırılan bu bölge geçmişte olduğu gibi gelecekte de denizle Orduluların buluştuğu adres olacak. Kıyı projesinin tamamlanması ile birlikte ‘mavi bayrak’ için müracaatımızı yapacağız. Karadeniz’in incisi Ordu, eşsiz kıyısı ile de dikkatleri üzerine çekecek” dedi.