Zonguldaka Yürüyen Merdiven ve Teleferik Projesi

Zonguldaka Yürüyen Merdiven ve Teleferik Projesi :ZONGULDAK’ta, CHP’den belediye başkan aday adayı olan Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. eski Genel Müdürü Kenan Köktürk, partisinin aday göstermesi ve seçimlerde başkan seçilmesi durumunda Zonguldak’ı Avrupa kenti yapacağını söyledi….

Kaçak elektrik kullananlara karşı verdiği mücadele ile tanınan elektrik mühendisi Kenan Köktürk, Türkiye Taşkömürü Kurumu Mühendis ve Mimarlar Derneği’ndeki basın toplantısında projelerini anlattı. 8 aday adayı içinde kendisini şanslı gördüğünü belirten Köktürk, partisince aday gösterileceğine inandığını söyledi. Köktürk, bir süre önce Kosova, Slovenya ve İtalya’ya giderek mühendislerle görüştüğünü ve Zonguldak’ta yapılabilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi. YÜRÜYEN MERDİVEN VE TELEFERİK PROJESİ Köktürk, partisi tarafından aday gösterilip başkan seçilmesi halinde, kent merkezindeki Fevkani Köprüsü’nde, köprüye ve etrafındaki esnaflara zarar vermeden çalışma yapacaklarını söyledi.

‘Merdivenli şehir’ olarak bilinen Zonguldak’ta bazı merdivenlerde yürüyen merdiven sistemini uygulayacaklarını belirten Köktürk, burada da İspanya modelini örnek alacaklarını söyledi. Teleferik sistemini de getirmeyi düşündüklerini belirten Köktürk, şöyle konuştu: “Yayla Mahallesi’ndeki TED Koleji’nin önüne bir teleferik koyup, dolmuş duraklarının olduğu Kargo Alanı’na ulaşımı buradan sağlayacağız. Teleferik, Terakki Mahallesi’ndeki Mehmet Çelikel Lisesi önüne kadar gidecek. Trafiği rahatlatmak bakımından bunu yapmayı düşünüyoruz.

Bu yaptığımız yürüyen merdiven ve teleferik temiz enerji ile çalıştığı için çevre dostudur. İşletme maliyeti düşüktür. Bizim dönemimizde inşallah Zonguldak, ‘merdivenli şehir’ değil ‘yürüyen merdivenli şehir’ olarak anılacak. Bu fantazi veye lüks bir şey değil. Bana göre olması gereken bir şey. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz.” Mesleği gereği projeci birisi olduğunu ifade eden Köktürk, “Ben yapamayacağım bir şeyi ‘yaparım’ demem. Başladığımız işi vaktinden önce yaparız. Ben projeciyim. İşim proje üretmek ve faaliyete geçirmektir. Önce adaylıkta başarılı olacağım, sonra belediye başkanı olacağım, sonra da bu projeleri yapacağım. 5 yıl Allah bana ömür verirse bunu layıkıyla yaparım. Bu söylediklerimi yapamazsam zaten halk bana, ‘senden bir şey olmaz, hadi güle güle’ der. Ben somut, reailist, gerçek konuşurum. Bunları halkıma sunarım ve projelerimi gerçekleştiririm. Meslek hayatımda hep bunu yaptım” dedi.