Abalı kayak merkezi sezonu açtı

Abalı kayak merkezi sezonu açtı :Van’ın Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezi’nde yeni sezon başladı.

Bölgede etkili olan yağışın ardından Kar kalınlığının yaklaşık 40 santimetreye ulaştığı kayak merkezi, kayak severlerin akınına uğradı. Kentin her mevsim farklı bir güzelliğe büründüğünü ifade eden Sinir, “Van merkeze yaklaşık 40 Dakika uzaklıkta olan ve karla kaplı Abalı Kayak Merkezi, ziyaretçilerini muhteşem manzarasıyla büyülüyor. Kayak merkezinin bulunduğu alanın kar kalitesi ve doğal güzelliği bakımından yakın zamanda Türkiye’nin en önemli kayak merkezleri arasında yerini alacağına inanıyoruz” dedi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak yakın bir zamanda düzenleyecekleri bir organizasyonla yeni sezonun açılışını yapacaklarını da belirten Sinir, “Gevaş Abalı Kayak Merkezimiz her geçen Gün yoğun bir katılımla Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olmaya adım adım yaklaşıyor. Abalı Kayak Merkezi’nde her sene olduğu gibi bu senede kayağın yanı sıra çok farklı etkinliklere de yer vereceğiz. Botlarla yapılan kar raftingi, yamaç paraşütü ve snowboard gibi spor branşlarımız bunlardan biri olacaktır” diye konuştu.

Abalı Kayak Merkezi’nin müşteri sorununun bulunmadığını ve çevre il ve ilçelerden kayak merkezine yoğun bir talebin olduğunu belirterek Sinir, hafta sonu ise kayak tesislerinin tamamen dolduğunu belirtti. Başta Vanlılar olmak üzere çevre illerden kayak sevenleri açılışa davet eden Sinir, “Hep birlikte Abalı Kayak Merkezi’nde kayak yapıp ilimizi tanıtacağız” şeklinde konuştu.