Atabarı Kayak Merkezinde Kayak Sezonu Başladı

Atabarı Kayak Merkezinde Kayak Sezonu Başladı :Artvin Valiliğince Mersivan Dağı’nda yaptırılan Atabarı Kayak Merkezinde, yeni kayak sezonu başladı.

Bölgede etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığının yaklaşık 1,5 metreye ulaştığı kayak merkezi, hafta sonunda kayak severlerin akınına uğradı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Bahattin Yetim, Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı da kayam merkezini ziyaret etti.

Kayak pisti, Vali Cirit’in talimatıyla Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün paletli kar aracıyla düzeltilip sertleştirilerek kayak yapmaya elverişli hale getirildi. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ise il merkezinden yaklaşık 16 kilometre mesafede bulunan kayak merkezinin yolunu araç trafiğine açarak kayak severlerin bölgeye rahat ulaşmasını sağladı.

Vali Cirit, kayak kıyafetlerini giyerek Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli kayak eğitmenlerinin yardımıyla kayak dersleri aldı.

Kayak merkezine gelen kayak severlerle bir süre görüşen Vali Cirit, burada yaptığı açıklamada, yaz aylarında temiz havası ve yeşil doğası ile çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Artvin’in, kışın da kayak severlerin gözdesi haline gelmesi için çalışacaklarını söyledi.

Kentin her mevsim farklı bir güzelliğe büründüğünü ifade eden Vali Cirit, “Artvin merkeze yaklaşık 40 dakika uzaklıkta olan ve karla kaplı ladin ağaçları arasındaki karlı yollardan ulaşılan kayak merkezi, ziyaretçilerini muhteşem manzarasıyla büyülüyor. Kayak merkezinin bulunduğu alanın kar kalitesi ve doğal güzelliği bakımından yakın zamanda Türkiye’nin en önemli kayak merkezleri arasında yerini alacağına inanıyoruz” dedi.

Artvin Valiliği olarak yakın bir zamanda düzenleyecekleri muhteşem bir organizasyonla yeni sezonun açılışını yapacaklarını da belirten Cirit, “Başta Artvinliler olmak üzere çevre illerden ve komşu ülke Acara Özerk Cumhuriyeti’nden yetkililer ile kayak severleri açılışımıza davet edeceğiz. Hep birlikte Atabarı Kayak Merkezi’nde kayak yapıp ilimizi tanıtacağız” diye konuştu.

Vali Cirit, bölgenin ağaçlarla kaplı olması, doğa tutkunları için herhangi bir şekilde çığ tehlikesiyle karşı karşıya kalınmasını engellediğini de kaydederek, kayak merkezinin güvenliğiyle de dikkati çektiğini sözlerine ekledi.