Denizli Bozdağ Kayak Merkezi Çalışmalarında Sona Gelindi

Denizli Bozdağ Kayak Merkezi Çalışmalarında Sona Gelindi :Denizli’nin Tavas İlçesi Nikfer Beldesi yakınındaki Bozdağ’a kayak merkezi yapılması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile Bozdağ’a giderek çalışmaları yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Nikfer Kayak Merkezi’ne şu ana kadar 8 parkur yapıldığını, saatte 2 bin 500 kişi taşıyacak kapasiteye sahip olacak teleskilerin yapımının sürdüğünü ve 720, 1608 ve 1365 metre uzunluğa sahip 3 teleskinin Ocak ayında hizmete gireceğini söyledi. İki telesiyej tesisinde yine Ocak ayında tamamlanacağını belirten Vali Demir, şöyle dedi:

“Günü birlik alan ve parkların tesviyesi tamamlandı. Enerji hattının trafo yapımı bitti. Pist ve servis yollarının ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Paletli kar araçları 1 aya kadar gelecek. 50 takım kayak malzemesi alınacak. Bin tonluk deposu ve içme suyu hattı ise, önümüzdeki aylarda yapılacak.

Vali Demir, Bozdağ’ın deniz kıyısı ile karasal iklime geçiş bölgesinde olduğuna dikkati çekip, bölgede kar yağışının Kasım ayında başladığını, Nisan ayı sonuna kadar kayak yapmanın mümkün olduğunu kaydetti.

AK Parti Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Bozdağ Kayak Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle Denizli turizminin canlanacağını söyledi. Zolan, “Bozdağ Kayak Merkezi bittiğinde Denizli, Pamukkale’den sonra ikinci beyazın sahip olacak. Biz de Denizli Belediyesi olarak çalışmalara destek veriyoruz” diye konuştu.