Ilgazda kayak sezonu açıldı!

Ilgazda kayak sezonu açıldı!Türkiye’nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde, düzenlenen etkinliklerle yeni kayak sezonu açıldı.

Türkiye’nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde yeni kayak sezonunun açılışı nedeniyle etkinlikler gerçekleştirildi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’ndeki törende yaptığı konuşmada, kendine özgü doğal güzelliklere sahip Ilgaz Dağı’nın yeni kayak sezonunun hayırlı olmasını diledi.

Kayak merkezinin müşteri sorunu bulunmadığını, kayakseverler tarafından oldukça tercih edilen bir yer olduğunu ifade eden Bektaş, “Hafta sonlarında pistlerde hareket imkanı kalmıyor neredeyse. Özellikle günübirlikçileri misafir etmekte zorlanıyoruz” dedi.

Kış sporları merkezini geliştirdiklerini anlatan Bektaş, “Ilgaz 1” diye tabir edilen pistin kayakseverlerin hizmetinde olduğunu kaydetti.

Sporcuların ve kayakseverlerin kazasız bir sezon geçirmelerini dileyen Bektaş, şöyle konuştu:

“Ilgaz Dağı’nı bir bütün olarak düşünüyoruz. Buradaki imkanların aynı hedefe çalıştığını düşünüyoruz. Kayakseverlerin sezon açılışını büyük bir heyecanla beklediğini biliyorum. Özellikle twitter dünyasından bana mesajlar da geliyor. Herkesi kış boyunca bekliyoruz.”

Bektaş, Ilgaz Dağı tünelinin hizmet vermeye başlamasının ardından dağın Kastamonu ve Çankırı bölümlerinin daha da bütünleşeceğini söyledi.

“Ilgaz 2” adını verdikleri yeni bir pistin çalışmalarının devam ettiğini bildiren Bektaş, devreye girdiğinde Türkiye’nin en büyük pistlerinden biri olacağını ifade etti.

Törende Türk bayrağı ve federasyon flaması ile gösteri kayağı yapan sporcular, bayrağı Bektaş’a hediye etti.

Daha sonra Vali Bektaş ve beraberindekiler, gösteri yapan sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu ile sporcular ve kayakseverler katıldı.