Kapadokyada Kış Turizminin Canlandırılması

Kapadokyada Kış Turizminin Canlandırılması :Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da, kış turizmini hareketlendirmek için turizmciler bölgenin Kayseri Erciyes Kayak Merkezi ile birlikte tanıtılmasını istiyor. Erciyes Dağı’ndaki kayak merkezi ve Kapadokya’nın birlikte yer aldığı tur programları sayesinde bölgeye kış aylarında daha fazla turist çekilebileceğini ifade eden turizmciler, konuyla ilgili Nevşehir ve Kayseri’de ortak projelerin hayata geçirilebileceğini kaydetti.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yaptığı açıklamada, peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesine her yıl 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin geldiğini söyledi. Bölgedeki turist yoğunluğunun Nisan-Kasım döneminde daha hareketli olduğunu ve bölgeye gelen yabancı turist sayısının kış aylarında düştüğünü belirten Durmaz, bölgeye bu aylarda daha fazla turist çekebilmek için Kayseri’de bulunan Erciyes Kayak Merkezi’nden faydalanılması gerektiğini vurguladı.

Durmaz: “Kayseri’de bulunan Erciyes Dağı bize çok yakın. İki şehir arasında yaklaşık 45 dakikalık bir ulaşım mesafesi var. Burada bulunan kayak merkezi Türkiye’nin en modern tesislerinden biri. Kış turizmi kapsamında oradaki kayak merkezleri ile Kapadokya birlikte tanıtılarak ortak bir çalışma yapılabilir. Bölgeye gelen turistler burada gezdikten sonra Kayseri’ye gidip kayak yapabilirler veya oraya kayak için gelen turistler daha sonra Kapadokya’ya getirilebilir. Bu sayede hem oradaki turist hareketliliği hem de buradaki hareketlilik arttırılabilir” diye konuştu.