Karda kışta mis gibi tatil

Karda kışta mis gibi tatil :İster İzmir’de yaşayın isterseniz Kayseri’de… Türkiye’de kış tatili için çok yakınınızda bir kayak merkezi bulabilirsiniz. Dilerseniz günübirlik bile kayak yapabilirsiniz. Yurtdışında ise Avusturya’dan Fransa’ya, Bulgaristan’dan İsviçre’ye pek çok merkez özellikle birbirinden eğlenceli aktivitelerle öne çıkıyor.

Erciyes, Kartepe, Kartalkaya, Uludağ, Palandöken, Sarıkamış, Davraz, Bozdağ, Ilgaz, Saklıkent, Zigana… Türkiye’de kış tatiline olan ilgi ve dolayısıyla kayak merkezi sayısı her geçen yıl artıyor. Aralık ayında başlayan kayak sezonu, pek çok merkezde nisana kadar sürüyor. Kayak bilmeyenlere dersler veriliyor. Dilerseniz snowboard gibi aktivitelerde de bulunabilirsiniz.

Doğanın içinde, tertemiz havada bir kış tatili için Türkiye’de pek çok kayak merkezi var. Örneğin İzmit’in doğusunda, Sapanca’nın batısındaki Kartepe’nin yüksekliği 1699 metre. Yazları trekking yapmak veya Sapanca Gölü’nde serinlemek isteyenleri ağırlayan Kartepe’de kışın ise kayak yapabilirsiniz. 42 metre genişliğinde pisti bulunan Kartepe’de kayak dersi de veriliyor. Kartepe, İstanbul’a birbuçuk, Ankara’ya 4 saat uzaklıkta.

Bolu’da Köroğlu Milli Parkı içindeki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde sezon aralık ayından nisana kadar sürüyor. İstanbul ve Ankara’ya üç saat uzaklıktaki merkezde 11 pist var. Pek çok konaklama merkezinin bulunduğu Kartalkaya’da ortalama 1850 ile 2200 metre arasında kayak yapılabiliyor. Dilerseniz Ankara veya İstanbul’dan günübirlik de gidebilirsiniz.

Bursa şehir merkezine 36 kilometre uzaklıkta bulunan Uludağ, Türkiye’de kış turizminin merkezi. En düşük rakım 1750, en yüksek rakımsa 2435 metre olan Uludağ’da, her bütçeye uygun pek çok konaklama tesisi var. 11 pistin bulunduğu Uludağ’da snowboard, cross country, heli skiing stillerinde kayak yapılabiliyor.

EN UZUN PİST 12 KM UZUNLUKTA

Yılın altı ayı karla kaplı olan Erzurum Palandöken, uzun ve dik pistlere sahip. 3185 metre yükseklikteki Palandöken’de en uzun pist 12 km! Yoğun kar yağışının görüldüğü Palandöken snowboard için de uygun. İlgi yoğunlaşınca, burada açılan tesislerin sayısı da her geçen yıl artıyor.

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Sarıkamış Kayak Merkez’nin pistleri 2200 ile 2900 metre yüksekliğinde. Toplam sekiz pistin bulunduğu merkezde en uzun pist 3 bin 500 metre uzunluğunda. Kars havaalanına 50, Kars şehir merkezine ise 55 kilometre uzaklıktaki Sarıkamış’ta konaklama tesisleri de bulunuyor.

Kayseri’ye 25 km uzaklıktaki Erciyes’te 1800-2000 metre arasında kayak yapabilmek mümkün. Merkezdeki en uzun pist 3.5 km uzunluğunda. Antalya’ya 50 km uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi, Toros sıradağlarının parçası olan Bakırlıdağ’ın zirvesinin kuzeye bakan yamacına kurulmuş. Ilıman iklime sahip merkez, kayak tesisleri ve dağ evlerinden oluşuyor. Ekvator’a en yakın kayak merkezi unvanını elinde bulunduruyor. Bu nedenle kayak mevsimi kısa sürüyor. Gitmek isterseniz, mart-nisan aylarına kalmayın.

GECE IŞIKLANDIRMA VAR

Isparta şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Davraz, fiyatlarıyla da çok uygun. 1650 metrede kayak sporu yapabileceğiniz Davraz, Eğirdir Gölü manzarasıyla da büyülüyor. 2850 metre zirvesiyle Ilgaz, kış sporları veya kayak tatili için ideal merkezlerden. Kastamonu ve Çankırı arasında yer alıyor. Ankara’ya 200 km uzaklıkta olan iki pistin bulunduğu Ilgaz’da, bir pistte ışıklandırma sayesinde gece de kayak yapılabiliyor.

Kayak alanlarının 1528 ile 2157 metre arasında bulunduğu Bozdağ, İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı bir köy. Pek çok tesisin de bulunduğu Bozdağ, kayak dışında kamp ve dağ yürüyüşü için de çok uygun bir merkez.

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’yu birbirine bağlayan, Gümüşhane-Trabzon Karayolu’nun 60’ıncı kilometresinde bulunan Zigana Geçidi’ne 3 km uzaklıktaki Zigana Kayak Merkezi iki ayrı piste sahip. Biri 800, diğeri 1500 metre uzunluğunda. Konaklamka tesislerinin bulunduğu Zigana’ya gittiğinizde Hamsiköy sütlacını mutlaka deneyin!

Karda polo, golf ve kriket oynayabilirsiniz

Avrupa’nın ortasındaki Alpler, İsviçre, Fransa ve Avusturya’da çok popüler kayak merkezlerinin bulunmasının başlıca sebebi. Tabii bu spora olan büyük ilgi, tanınmış sanatçı, işadamı, sporcu gibi kişilerin tercihleri nedeniyle arttı. Özellikle pist uzunlukları, eğlenceli aktiviteler ve yemekleriyle öne çıkıyor bu merkezler. Fransa’daki Chamonix, Avrupa’nın en yüksek tepesi Mont Blanc’da bulunan gözde kayak merkezi olarak biliniyor. En uzunu 24 km olan 15 pistin bulunduğu kayak merkezinde snowboard, yamaç paraşütü, kiteboard, buz pateni de yapabilirsiniz. Fransa’da Savoie bölgesinde, dünyadaki en büyük kayılabilen alanı kapsayan üç vadiden biridir Courchevel. Farklı seviyede yerleşim bölgeleri ve pistlerin bulunduğu Courchevel dünyanın en lüks kayak merkezleri arasında. Val D’isere ise yine Fransa’daki bir başka kayak merkezi. 1850 metre yüksekliğindeki merkezde toplam 35 pist bulunuyor.

Karda polo, golf ve kriket gibi değişik aktivitelerin de yapılabileceği İsviçre’deki St. Moritz’de sezon ekim ayında başlıyor! Dünya kayak şampiyonalarının yapıldığı yer olarak bilinen Avusturya’daki Kitzbuhel, başdöndürücü inişleriyle usta kayakçıların tercih ettiği merkezlerden.

Avusturya’daki Innsbruck Kayak Merkezi Doğu Alpler üzerine kurulmuş. Yazın golf oynayanlar, kışın kayak yapanların gözdesi.

Bulgaristan’daki Bansko, İstanbul’a 600 km uzaklıkta. Avrupa’nın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Bansko’da, toplam 13 pist bulunuyor. Dünya Şampiyonu Alberto Tomba’nın kayak yaptığı ve ‘Tomba’ adıyla anılan 2600 metreden başlayan pistler, her seviyede kayaksever için ideal. Avrupa’daki pek çok kayak merkezine göre uygun konaklama, yeme-içme fiyatlarına sahip.

Kaynak: haber.stargazete.com

GENEL

Kamuda Personel Servisleri Devam Edecek

Kamuda Personel Servisleri Devam Edecek başlıklı içeriğimizde, kamu sektöründe personel hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve önemi üzerine detaylı bilgiler sunuyoruz. Kamu çalışanları için sağlanan hizmetlerin etkilerini keşfedin. […]

GENEL

Gotik: Mimari, Sanat ve Alt Kültür

“Gotik: Mimari, Sanat ve Alt Kültür” başlıklı içeriğimizde, gotik mimarinin zarafetini, sanatın derinliğini ve bu akımın alt kültür üzerindeki etkilerini keşfedin. Tarih boyunca gotik estetiğin nasıl evrildiğini öğrenin. […]