Muş Güzeldağ Kayak Merkezi hizmete açıldı

Muş Güzeldağ Kayak Merkezi hizmete açıldı :Muş Güzeltepe köyü mevkiindeki kayak merkezinde sezonun ilk kayağı yapıldı. Merkez, kayak sezonunun ilk günü vatandaşların akınına uğradı.

Şehir merkezine on kilometre uzaklıkta bulunan bin 100 metre uzunluğundaki Güzeldağ Kayak Merkezi’ne gelenler, 2 bin 500 metre uzunluğundaki pistte karın tadını çıkardı. Kayak merkezinde incelemelerde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ali Kartal, kayak sezonunun eksiksiz bir şekilde açıldığını söyledi. Kış mevsiminin uzun ve yağışlı geçtiği Muş ilinde kış turizminin canlanmaya başladığını kaydeden Kartal, şunları söyledi: “Kayak merkezimiz kafeteryasıyla, teleskisiyle, snow trakıyla, pistiyle vatandaşımızın hizmetinde. Vatandaşımızdan herhangi bir ücret istemiyoruz yeter ki vatandaşlarımız gelip burada sosyal faaliyetlere katılsınlar.” dedi.

Güzeldağ Kayak Merkezi İşletmecisi Seyfetullah Olcay ise kar ezme makinesinin arızalı olması sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını, bu sorunun giderilmesi için Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanlığı’ndan destek beklediklerini belirtti. Olcay, “Kar yağışının ardından tüm hazırlıklar tamamlanarak kayak merkezi halkımızın hizmetine sunulmuştur. Merkezimiz kış mevsimi boyunca kayakseverleri ağırlayacak.” şeklinde konuştu.