Rusyanın Soçi kenti kış turizmi için en elverişli istikametler listesine girdi

Rusyanın Soçi kenti kış turizmi için en elverişli istikametler listesine girdi : TripAdvizor portalının verdiği bilgiye göre tatil ve kayak için Soçi’den daha az ucuz yer sadece Bulgaristan’da bulunur. Ancak uzmanlar, düşük fiyata yepyeni altyapı, zengin otel seçeneği ve yüksek tatil kalitesinin eklenmesi durumunda Soçi’nin eşsiz olduğunu vurguluyor.

Karadeniz kıyısında bulunan Soçi, yaz dışında kış tatilinin de merkezi haline gelmesine kayak merkezlerine borçlu. Aralarından en yenisi, sadece 3 yıl önce açılan “Roza Hutor” kayak merkezi, Şubat 2014’te Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak. “Roza Hutor” İdari Müdürü Aleksandr Belokobilskiy, Olimpiyatlarının son sınav olacağını ve kayak merkezinin bu sınava hazır olduğunu söyledi:

“Merkezimiz, günlük 10.500 kişiyi kabul edecek kapasitede. Konuklarımızın emrine 18 teleferik ve farklı zorluk düzeylerine sahip 90 kilometrelik kayak pistleri sunuluyor.”

“Roza Hutor” dışında Soçi yakınlarındaki dağlarda birkaç tatil köyü daha var. Ski-pass, alet kiralama, çok sayıdaki otellerden birinde konaklama, doyurucu kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve alkollü içkiler, her bir turiste sadece 220 dolara mal olur. İsviçre’nin Saint-Moritz tatil kasabasında tüm bu hizmetler için 685 dolar ödemek gerek. Ancak en önemlisi, bu tatil, Olimpiyatların ardından daha da ucuzlayabilir. Rusya Tur Operatörleri Derneği İç Turizm Komitesi Başkanı İlya Umanskiy şunu söyledi:

“Konaklama ücreti yakın gelecekte düşebilir ve biz daha bütçeli bir tatil imkanı elde edebiliriz. Ski-pass gibi diğer hizmetlerin ücretlerine gelince Avrupa’daki ortalama ücret düzeyindedir, birçok tatil beldelerindeki hizmetlerden ne daha pahalı, ne de daha ucuzdur.”

Tasarruf etmeye yeni ulaşım altyapısı da yardım edebilir. Soçi’den tüm tatil merkezlerine ulaşmak için üç yol var: araba kiralanabilir, otobüse binilebilir veya trenle gidilebilir. Havalimanından dağ yamaçlarına konforlu trenle bir saatlik yolculuk, Avrupa rekorlardan biri kabul ediliyor. Bilet ücreti, 15-20 sent.

Soçi, Rusya’nın spor merkezlerinden birine dönüştü. Dağlarda, “Roza Hutor” kayak merkezinin pistlerinde sürekli uluslararası düzeyde yarışmalar düzenleniyor. Dağlardan Karadeniz kıyısına inilirse burada, Olimpiyat için inşa edilen statlarda, artistik patinaj, curling ve hokey müsabakaları izlenebilir.