Uludağda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı

Uludağda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı :Türkiye’nin en önemli kayak merkezi Uludağ’da kar yağışı nedeniyle araçlar yollarda kaldı. Bazı aileler ise kar üstünde mangal yakarak eğlendi.

Gece başlayan kar yağışı bugün akşam saatlerinde etkisini artırdı. Uludağ’ın etekleri beyaza büründü. Uludağ yolu da kar tuttu. Zirveye çıkmak isteyen birçok araç yolda kaldı. Yolda kalan vatandaşlar araçlarına zincir takarken, karayolları ekipleri de greyderler yolları açmaya başladı. Ekipler, Uludağ yolunun kapanmaması için güzergah boyunca kar temizlemeye devam ediyor.

ZİNCİR SATICILARINA GÜN DOĞDU

Yolda kalan vatandaşlar, ’Zincir almak için durduk, çıkamadık. Kar yağışını bu kadar beklemiyorduk. Söyleyecek bir şey yok, yolda kaldık şuanda.” diye konuştu. Yoğun kar yağışı kimileri için çileye dönüşürken kimiler için de fırsat oldu. Yağışı fırsat bilen zincir satıcıları Uludağ yoluna akın etti. 100 metrede bir rastlanan zincir satıcıları, yolda kalan araçların idmanına yetişti. Zincircilerin üşümemek için yaktıkları ateş, vatandaşlar için de eğlence oldu.

KAR ÜSTÜNDE MANGAL KEYFİ

Uludağ yolunda karı fırsat bilerek mangal yakan aileler de ilginç görüntüler oluşturdu. Kar üstünde ailesi ile birlikte mangal yapan bir kişi, ’Kar yağışını görünce mola verdik. Çocuklarımızla mangal yaktık. Eğlenmeye bakıyoruz. Aracımla zincirsiz çıkamadım. Zincir taktım mecburen.” diye konuştu.

Çocuklar ise kartopu oynayarak karın tadını çıkardı.

KAR KALINLIĞI 10 SANTİMERTE

Meteoroloji yetkileri Uludağ’daki kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı ve gece boyunca etkisini sürdüreceği bilgisini verdi. Hava sıcaklığının sıfır derecelere düştüğü zirvede, Pazartesi gününe kadar aralıklarla kar yağışı görülecek. Salı gününden itibaren ise yeni bir yağışlı hava dalgasının gelmesi bekleniyor.

Şehir merkezinde ise şuan 3 derece olan sıcaklığın gece sıfır dereceye kadar düşebileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, yüksek kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışının, zaman zaman merkezde etkisini göstermesi bekleniyor.