Uluslararası Sarıkamış Kupası sona erdi

Uluslararası Sarıkamış Kupası sona erdi :Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, 10 ülkeden 63 sporcunun katılımıyla Erzurum’da düzenlenen kupa yarışları tamamlandı.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, 10 ülkeden 63 sporcunun katılımıyla Erzurum’da düzenlenen “Uluslararası Sarıkamış Kupası” sona erdi.

Palandöken Kayak Merkezi’nde organize edilen turnuvanın ikinci gününde slalom kategorisinde yarışlar yapıldı. Sporcuların dereceye girebilmek için mücadele ettiği yarışların son gününde bayanlarda Türkiye’den Tuğba Daşdemir birinci, İrem Önder ikinci, İranlı sporcu Forough Abasi üçüncü oldu.

Erkeklerde ise İran’dan Hossein Shemshaki Saveh birinciliği elde ederken, Yunanistan’dan Nikos Bonou ikinci, İranlı sporcu Porya Shemshaki Saveh üçüncü oldu. Xanadu Otel’de düzenlenen törenle, dereceye giren sporculara federasyon tarafından madalyaları verildi.

Türkiye Kayak Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Analı, yaptığı açıklamada, müsabakaların iki gün sürdüğünü belirterek, Türkiye’nin hem erkeklerde hem de bayanlarda büyük başarı elde ettiğini söyledi.

Milli takımın her geçen başarısını artırdığının altını çizen Analı, bu tür müsabakaların sezon boyunca devam edeceğini sözlerine ekledi.

Etna Dağı'ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor - TeleferikHaber
GENEL

Etna Dağı’ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor

İtalya’nın simge doğal alanlarından biri olan Etna Dağı, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlarken, dağın zirvesine ulaşımı sağlayan teleferik hattı da sıra dışı koşullar altında faaliyet göstermeye devam ediyor. Avrupa’nın en aktif yanardağlarından biri üzerinde hizmet veren teleferik sistemi, lav akıntıları, volkanik gazlar, yüksek sıcaklık ve sert rüzgarlarla mücadele ederek turistleri 🚡