Kartalkayada karlar eridi

Kartalkayada karlar eridi :BOLU Kartalkaya’da kurak geçen kış nedeniyle pistlerde kar kalınlığı 5 santime kadar düşerken, pistlerin dışındaki alanlarda toprak ortaya çıktı.

Köroğlu Dağları’nın zirvesindeki kayak merkezi Kartalkaya’da, pistlerde yeterli seviyede kar olmaması turizm tesislerinde işletmecileri kara kara düşündürüyor. Geçmiş yıllarda ocak ayının ortalarında yüzde 100 doluluk oranına ulaşan tesisler, kuraklık nedeniyle ilk kez kayak sezonunu boş geçiriyor. Son haftalarda kar yağışı olmaması nedeniyle pistlerde bulunan az seviyedeki kar da erirken, toprak alanlar göründü. Aralık ayında yağışla kar kalınlığının 50 santime ulaştığı pistlerde karların erimesi sonucu yaklaşık 5 santim kar kaldı, birçok pist kayağa kapatıldı. Açık olan pistler ise yeni kayak öğrenmek isteyen miniklere kaldı. Çocuklar kayak öğretmenleri eşliğinde karla kaplı tepelerden kaymanın keyfini çıkardı.

Tatile gelen Gencay Akkaya da pistlerde yeterli kar olmadığını belirterek, “Pazartesi sabaha karşı biraz kar yağmıştı, o biraz pistleri iyi duruma getirdi. Ama çok ilginç, sabah kalktığımızda erimiş. Ben 3-4 yıldır kayıyorum ama otel yönetimi 35 yıldır ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını söylüyorlar” dedi.

Kartalkaya kayak merkezini tatil için seçen Burak Özgül ise birçok yerin buz olduğunu söyledi. Özgül, “Çok zor kayak yapılıyor. Ancak çok çok iyi kayak yapıyor olmak gerekiyor ki denge sağlanabilsin. Daha önce bu mevsimde bu kadar az kar görmemiştim. Uludağ’da hiç kar yokmuş, internetten ona da baktık. Kartalkaya sanırım Türkiye’de kayılabilecek en iyi yer ama tabii ki buz var” diye konuştu.

Ordu Boztepe Teleferik Hattında Nefes Kesen Tatbikat - TeleferikHaber
GENEL

Ordu Boztepe Teleferik Hattında Nefes Kesen Tatbikat

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. tarafından işletilen, Altınordu ile Boztepe arasındaki teleferik hattında gerçekleştirilen kurtarma tatbikatı başarıyla tamamlandı. Altınordu ilçesinde düzenlenen tatbikata, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin yanı sıra Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve 112 Acil Sağlık ekipleri katıldı. Tatbikat öncesinde bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, senaryo gereği teleferikte meydana 🚡
Antalya Teleferik Faciasında Karar Yaklaşıyor: Savcı Mütalaasını Açıkladı - TeleferikHaber
Antalya

Antalya Teleferik Faciasında Karar Yaklaşıyor: Savcı Mütalaasını Açıkladı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan teleferik kazasıyla ilgili hukuki süreçte kritik bir aşamaya gelindi. Sarısu mevkisindeki tesiste bir kabinin parçalanması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin ise yaralandığı facianın davasında Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. On iki sanığın 🚡
Babadağ Teleferik Ücretlerine Zam - TeleferikHaber
GENEL

Babadağ Teleferik Ücretlerine Zam

Fethiye’nin simgesi Babadağ Teleferik hattında 2026 yılı Nisan ayı itibarıyla yeni fiyat tarifesi uygulanmaya başlandı. Ölüdeniz manzarası eşliğinde zirveye ulaşmak isteyen yerli ve yabancı turistler için güncel rakamlar paylaşıldı. 2026 Güncel Fiyat Listesi Yeni düzenlemeye göre tam bilet fiyatı 890 TL olarak belirlendi. Öğrenciler ve özel gereksinimli misafirler için indirimli 🚡