Aladağın Turizm Bölgesi İlan Edilmesi İçin İlk Resmi Adım Atıldı

Aladağın Turizm Bölgesi İlan Edilmesi İçin İlk Resmi Adım Atıldı :Konya’nın Kış Sporları ve Turizm Merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent Aladağ Kayak Merkezi Projesi kapsamında Aladağ bölgesinin turizm bölgesi ilan edilmesi konusunda ilk resmi adımlar atıldı.

Derbent İlçe Kaymakamı Arif Oltulu ve Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret etti. Kaymakam Oltulu ve Belediye Başkanı Acar’ın ziyaretine Kayak Federasyonu Konya İl Temsilcisi Zarif Yıldırım da eşlik etti.

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Aladağ Bölgesi’nin Bakanlar Kurulu kararıyla turizm bölgesi ilan edilmesi için resmi yazının Konya Valisi Muammer Erol tarafından imzalanarak Ankara’ya havale edildiğini belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bakanlar Kurulu’na sunulmasının ardından ise konu Bakanlar Kurulu’na gelerek burada görüşülecek. Bakanlar Kurulu’ndan karar çıkması halinde Kayak Merkezi Projesi’nin hayata geçirileceği Aladağ bölgemiz turizm bölgesi ilan edilecek. Bu konuyla ilgili olarak Konya Valimizi makamında ziyaret ettik. Kendisine ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.