Karacadağ kayak merkezinde Ciğer Kebabı Keyfi

Karacadağ kayak merkezinde Ciğer Kebabı Keyfi : Güneydoğu’nun tek kayak merkezi Karacadağ’a gelen vatandaşlar haftasonlarını en güzel şekilde eğlenerek geçiriyor. Karın keyfini çıkaran vatandaşlar Şanlıurfa’yla özdeşleşen ciğer kebabını pişirmeyi de ihmal etmiyor. Karacadağ’da “mangalda ciğer” Urfalılar’ın olmazsa olmazları arasında gösteriliyor.

Güneydoğu’nun en önemli Kış turizm merkezlerinden Karacadağ’da, kar yağışının durmasıyla birlikte günübirlikçi akınına uğradı. Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı Uludağ’da zemin kayak yapmak için ideal koşula ulaştı.

Kar yağışının durmasıyla birlikte tatilcilerin ‘Güneydoğu’nun Beyaz Cenneti’ diye adlandırdıkları Karacadağ haftasonundaki güneşli hava, tatilcilerin yüzünü güldürdü. Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Hakkari, Şırnak, Adıyaman, Elazığ ve çevresinden gelen günübirlikçilerin akına uğrayan Karacadağ’da inanılmaz renkli görüntüler yaşanıyor.

Kar kalınlığının yer yer 80 santimetreye ulaştığı Karacadağ’da yağışın durmasıyla birlikte Karacadağ’a akın eden vatandaşlar kayak yaparak karın keyfini çıkarıyor. Kimi vatandaşlar ise mangallarını kurarak ciğer kebabı yelliyor.

Karacadağ’ın Güneydoğu’ya Allah tarafından bahşedilmiş inanılmaz bir güzellik olduğunu belirten vatandaşlar, “Bu fırsatı kaçırmayarak hafta sonlarımızı burada sevdiklerimizle geçiriyoruz. İnanılmaz bir mutluluk” diye konuştu.

Otopark, kayak pisti ve birçok imkanının bulunduğu tesislerin genişletilmesi ve yol çalışmaları devam ediyor.