Karacadağ Kayak Merkezinde Gençlerin Kayak Ve Piknik Keyfi

Karacadağ Kayak Merkezinde Gençlerin Kayak Ve Piknik Keyfi  :Şanlıurfa Gençlik Merkezi tarafından, gençlerin sömestr tatilinde stres atmaları için Karacadağ Kayak Merkezi’ne bir günlük gezi düzenledi.

Geziye Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanları, kursiyerleri ve gönüllüleri olmak üzere yaklaşık 35 genin katıldığı, Karacadağ’da kayak yapıp, davul-zurna eşliğinde karların üzerinde halay çekildiği belirtildi. Gezi kapsamında piknik için ise Siverek Milli Park’ta mola verildiği ve yemek yenildiği, gençlerin ise gönüllerince eğlendiği ifade edildi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, gençlerin okulların ara tatilinde stres atmaları için eğlenceli ve faydalı bir gezi olduğunu söyledi. Alp, “Gençlerimizin çoğu bu gezi sayesinde ilk kez Karacadağ’ı gördüler. Orda kayak yapma imkanı buldular, üşüyen ellere rağmen sıcak bir ortam sağlandı, ayrıca olan davul eşliğinde çekilen halaya halkta katıldı. Son olarak Siverek milli parkta da pastalar, yemekler hep beraber yenildi. Gençlere bu imkanları sunmak, onları arada bu faaliyetlerle bir araya toplamak onları mutlu etmektedir. Yorulmalarına karşı pozitif enerji ile dolmaktadırlar bu pozitif enerjide sosyal yaşamlarını olumlu yönde etkilemektedir“ dedi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Murat Önen ise, gençlik merkezlerinin sömestr tatili için gençlere sunduğu bu imkanın çok anlamlı olduğunu vurguladı. Önen, “Hem yöremizin turistlik mekanlarını gençlere göstermek açısından hem de gençlere eğlenceli vakitler geçirmeleri açısından yararlı olmuştur. Bu şekilde gençlerin dikkatini daha fazla gençlik merkezlerine odaklamış oluyoruz” diye konuştu.