Palandökende kayakçılardan ücret talebi protesto edildi

Palandökende kayakçılardan ücret talebi protesto edildi:Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde mekanik tesislerin kullanımından kayak antrenörlerinden ve sporculardan ücret talep edilmesi, kayak kulüpleri, hocalar ve öğrenciler tarafından protesto edildi.

Palandöken Dağı’nda bulunan Özelleştirme Daire Başkanlığı İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakan kayakçılar adına açıklama yapan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, hiçbir kayak merkezinde bu sıkıntıyı yaşamadıklarını belirtti.
Palandöken Dağı’nın kayak öğretmenleri için spor salonu olduğunu ifade eden Özer Ayık, “Palandöken Dağı şu anda Özelleştirme Daire Başkanlığına ait. Palandöken Özelleştirme Dairesine devredildi. Kayak öğretmenleri, dünyanın her yerinde kimliğimi gösterdi zaman Ski – Pass alabiliyor. Çünkü zaten bu onların hakkı. Özelleştirildikten sonra böyle bir sistem uygulanıyor. Kayak hocaları, sporcular bu dağın bir ayağıdır. Kapalı spor salonlarında ya da yüzme salonlarında antrenörler para mı veriyorlar? Elbette hayır. Palandöken Dağı da bizim spor salonumuz” dedi.

Seslerini Başbakana, Gençlik ve Spor Bakanına duyurmak istediklerini ifade eden Ayık, “Erzurum ilimiz Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri ise özelleştirilme kapsamına alınmış ve Özelleştirme İdaresi tarafından işletilmektedir. Yeni uygulamada; sporcu, antrenör, hakem vs. tesis kullanımı ücrete tabi tutulmakta, Kayakevinde konaklama gideri ise günlük 100 TL. civarındadır. Bu sebeple Erzurum ilinde yarışmaya katılacak kafilelerimiz için maliyeti çok yüksek rakamlara ulaşabilecektir. Federasyonumuzca spor kafilelerinden ücret alınmaması hususunda girişimler olmuş, henüz sonuca ulaşmamıştır. Bu nedenle 2014 faaliyet raporumuzda olan hiçbir yarışı da yapamadık” diye konuştu.Kayakçılar basın açıklaması sonrasında alkışlı protestoda bulunarak sessizce dağıldılar.