Soçi : Tropikal iklimdeki Kış Olimpiyatlarında geri sayım başladı

Soçi : Tropikal iklimdeki Kış Olimpiyatlarında geri sayım başladı.Rusya’nın Sesi Radyosu’na konuşan milli kayak sporcusu Tuğba Kocağa, Türk sporcuların Soçi’de nasıl yaşadıklarını, kendi yarışma performansını ve Olimpiyat organizasyonu hakkındaki izlenimlerini anlattı

Rusya’nın Soçi Kenti’nde düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları devam ediyor. Organizasyona katılan ülkelerin madalya sıralamasındaki yerlerini nihai olarak belirleyecek ve sporcular arasındaki en şiddetli mücadelenin yaşanacağı final etaplarına ulaşıldı. Bugün freestyle, curling, biatlon, kayak ve kısa kulvar sürat pateni disiplinlerinde dağıtılacak olan 7 ayrı madalya seti, sahiplerini bulacak.

Roza Hutor Kayak Merkezi’nde düzenlenecek olan bayanlar slalom yarışında bir Türk sporcu da mücadele edecek. Yoğun antrenman ve yarışma programı arasında Rusya’nın Sesi Radyosu’na konuşan milli kayak sporcusu Tuğba Kocağa, Türk sporcuların Soçi’de nasıl yaşadıklarını, kendi yarışma performansını ve Olimpiyat organizasyonu hakkındaki izlenimlerini anlattı:

‘‘İlk önce açılış töreninin çok güzel olduğunu ifade etmeliyim. Ev sahibi Rusya, bu törende tamamen kendi kültürünü işlemişti. Yani, toprakları üzerindeki eski krallıkları ve sonraki tarihi dönemlerini güzel bir şekilde anlattılar. Gösteriler gerçekten çok iyiydi. Doğrusunu söylemek gerekirse, bütün gösterileri daha sonra televizyondan izlerken emeği geçen herkese bir kez daha hayran kaldık. Bir de şimdi hatırlıyorum ki, açılış töreninde tribünde bayraklarla bizi destekleyen 10-15 kişilik bir Türk grubunu görmüştük. Onlara geldikleri ve bizi destekledikleri için çok teşekkür ederiz. 18’inde yarışım vardı. Yarıştım, ancak iyi geçmedi. 90 sporcu arasından 73.oldum ama fena da değildi. 21 Şubat akşamı 16:45’de düzenlenecek slalom yarışına 78 sırt numarası ile katılıyorum. Slalomda daha iyi olduğum için sanırım yarın daha iyi bir sonuç elde edebilirim. Soçi Olimpiyatları, benim katıldığım ikinci olimpiyat organizasyonu. Dağlarda yer alan pistleri ve antrenman alanlarını çok güzel yapmışlar. Kaldığımız yer de çok iyi. Hiç ama hiç sıkıntımız yok. Organizasyon en üst seviyede ve her şey güzel gidiyor. Yaşadığımız yerden stadyuma çok rahat gidiyoruz. Sporculara tahsis edilmiş özel servis araçlarına biniyoruz ve bu sayede yolumuz sadece 10 dakika sürüyor.

Kapanıştan sonra boş bir günümüz olacak. O zaman Soçi şehir merkezine gitmeyi düşünüyoruz. Ancak aşağı Adler’e gidebilmiştik. Bir de dinleme günümde Krasnaya Polyana’ya gidebildim ben. Oradaki atmosfer de çok güzel.

Yarışlarda çok Rus var. Tabii kendi ülkelerini daha çok alkışlıyorlar, hep ‘‘Rusya, Rusya!’’ diye bağırıyorlar. Bu dikkatimi çekmişti. Soçi’de daha önce tanıştığım arkadaşlarım var. Onlarla hep beraberiz. Yeni edindiğimiz arkadaşlarımız da var tabii ki. Brezilya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Makedonya, Ukrayna, Gürcistan’dan da var. Daha önce büyük başarılara imza atmış şampiyon sporcularla aynı köyde kalıyoruz. Onları da görme şansımız oldu’’.

Erkekler alp disiplini dalında Türkiye’yi temsil eden milli kayakçı Emre Şimşek de katılacağı yarışmadan beklentileri ve Soçi’deki zamanının büyük bir kısmı ayırdığı faaliyet olan antrenmanları hakkında konuştu:

‘‘Açılış törenindeki görsel şovlar çok güzel yapılmış. Fakat biz başta göremedik. Çünkü içeride yürüyüş için bekliyorduk. Daha sonra ben tamamen izleme fırsatı bulamadım açıkçası ama bizim burada olduğumuz bölümde, yani yürüyüş yaptıktan sonra, Rusya’nın tarihini, Rusya’nın bugüne nasıl geldiğini anlatmıştılar. Bence muhteşem bir açılış töreni olmuş.

Bu benim ilk olimpiyatım. İlk kez böyle bir organizasyona katılıyorum. Dün yarışmam vardı. Büyük slalom yarışması… İlk iniş esnasında düştüm. Bunun moral bozukluğunu yaşadım sadece. Büyük bir şok değildi. Yani, ilk yarışım pek iyi geçmedi. 22’sinde de diğer yarışım var. Slalom… Onda daha iyiyim. İnşallah daha iyi bir sonuç alırım.

Etrafı pek göremedik çünkü zamanımız yok. Her gün antrenmanlarımız var. Tuğba ile sadece Adler’i görme şansımız oldu. Bir kez ana caddeye hızlıca bir gidip, daha sonra çıkıp tekrar Olimpiyat köyüne, otele geri dönmek zorunda kaldık. Mesela ben dün yarıştım. Bugün dinleniyor sayılırım ama yine akşam üstü kondisyon antrenmanına gidip tekrar antrenman yapıyoruz. Onlar haricinde de her gün ayrıca piste çıkıp antrenman yapıyoruz’’.