Uludağda Kayak ve Namaz Bir Arada

Uludağda Kayak ve Namaz Bir Arada :Bursa’nın önemli kayak merkezi Uludağ’da yarıyıl tatili, hafta sonu ile birleşince büyük bir yoğunluk oldu.

Bursa’nın önemli kayak merkezi Uludağ’da yarıyıl tatili, hafta sonu ile birleşince büyük bir yoğunluk oldu. Kayak pistine sadece Türkler değil, çok sayıda yabancı da akın etti. Mısırlı turist kafilesinin, öğle vakti kayak pistinin üzerinde namaz için saf tutması dikkat çekti.

Tüm Türkiye yağmur başta olmak üzere kara hasret kalırken, kar kalınlığı 55 santimetreye ulaşan Uludağ, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Uludağ’ın oteller bölgesi, yarıyıl tatiline hafta sonu tatili de eklenince dolup taştı. Çok sayıda yerli ve yabancı turist, çocuklarıyla birlikte karın tadını çıkardı. Kimi kayak yapmayı tercih etti, kimi karların üzerinde gezerek doğanın farklı güzelliğini yaşamayı seçti.

Öğle vaktinde ise oteller bölgesi önündeki kayak pistinde ilginç bir görüntü oluştu. Tatilcileri zirveye çıkaran teleferiğin önünde uzun kuyrukta beklemeye koyulan Mısırlı 20 kişilik turist kafilesindeki erkekler, bir anda yan yana dizilerek saf tuttu. Aralarında çocukların da bulunduğu gruba namazı yine kafile içinden biri kıldırdı. Teleferik için sıra bekleyen tatilciler ise yanlarında namaz kılanları şaşkın bakışlarla izledi.

KAYAK TAKIMLI, NAYLON POŞETLİ KAYAK

Uludağ’a aileleriyle birlikte yarıyıl talili için gelen çocuklar snow boord ve kayak takımlarıyla kayak yaparak eğlenirken, zirvenin hemen yakınındaki Sarıalan bölgesinde ise aileleriyle pikniğe gelen çocuklar, naylon poşetlerle kayarak karın keyfini çıkarıyor.

Tatilcilerin Beyaz Cennet olarak adlandırdığı Uludağ’a aileleriyle yarıyıl tatilini geçiren çocuklar, gönüllerince eğlenip yeni yarıyıl için enerji depoluyor. Uludağ’ın 3 kilometre uzağında bulunan Sarıaalan’a günübirlik piknik için aileleriyle gelen çocuklar ise, ellerine geçirdikleri çöp poşetleri ve naylon torbalarla kayıyor.

Piknikçi aileler, günübirlik dağa çıkmanın bile çok keyifli olduğunu belirterek, “Ne yapalım bizim çocuklar da ‘poşetski’ ile tatilin keyfini çıkartıyor” dedi.