Ankarada teleferiğe MİT ayarı

Ankarada teleferiğe MİT ayarı :Ankara Yenimahalle’den, Eylül’de açılması planlanan Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) Ankapark’a uzanacak teleferik hattının güzergâhına Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ayarı yapıldı.

Habertürk Gazetesi’nden İsmail Özyurt’un haberine göre MİT kampusunun üzerinden geçmemesi için teleferik için yeni proje hazırlandı. Eylül ayında açılışının yapılması planlanan Avrupa’nın en büyük temaparkı Ankapark’a ulaşım için Yenimahalle metro istasyonu ile AOÇ arasında teleferik inşa edilmesi planlanmıştı. Şentepe Yenimahalle teleferiğinin devamı niteliğinde olacak 8 kilometrelik teleferik hattının projesi, teleferiğin ayaklarının kurulacağı AOÇ arazisi SİT alanı olduğu için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu’nda gündeme geldi.

İlk proje bu iki kurulda da kabul edildi ancak bu kez MİT, hattın kendi yerleşkesinin üzerinden geçmesinin güvenlik riski taşıdığını belirterek projeye itiraz etti. Büyükşehir Belediyesi de MİT’in hassasiyetini göz önünde bulundurarak projeyi yeniledi.

Yeni projeye göre İvedik Metrosu’yla Ankapark arasında, Şentepe-Yenimahalle teleferik hattından bağımsız ikinci bir teleferik hattı inşa edilecek. Proje kapsamında teleferiğin son durağı, Ankapark’ın Anadolu Bulvarı üzerindeki giriş kapısı olacak.

Metroyla İvedik’e kadar gelen Başkentliler, Ankapark’a gitmek için teleferiğe binecek. Teleferiğin ayaklarından bazıları AOÇ arazisi içine yerleştirilecek. Teleferik hem ulaşım, hem de Ankapark içinde gezinti amaçlı kullanılacak.