Uludağ teleferik hattı yeni yüzüyle hizmete giriyor

Uludağ teleferik hattı yeni yüzüyle hizmete giriyor  :Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Teferrüç İstasyonu’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Teleferiğin çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde yeni bir tesisimizi açılışa hazırlıyoruz. 1963 yılının 29 Ekim’inde açılan ve yaklaşık 50 yıldır Bursa turizmine hizmet veren teleferiğimiz, yarım asır boyunca Bursalıları ve Bursa’ya gelen misafirleri Uludağ’a ulaştırdı. Ancak o teleferik artık demode oldu. Son dönemde o teleferikle pek çok sıkıntıyla hizmet verdik. 2013 yılında ise o teleferiği söküp yerine modern sistemiyle yeni teleferiğimizi kazandırdık diye konuştu.

Bursa merkezinden Sarıalan’a kadar giden 2 istasyonlu mevcut hattın tamamen yenilendiğini anlatan Başkan Altepe,Mevcut hatta tüm istasyon direkleri değişti ve hat yepyeni ve modern bir hat haline geldi. Yeni sistemle birlikte eskiden zor ve sıkıntılı olan seyahat şartları yerini çağdaş şartlara bıraktı. Yeni sistemle birlikte aerodinamik olan ve özellikle rüzgardan da en az etkilenen araçlar sisteme dahil edildi. Daha önceki araçlar 40 km rüzgar hızında sefere çıkamıyorlar, devre dışı kalıyorlardı. Şimdi ise teleferik 80 km rüzgara kadar çalışabilecek dedi.

Başkan Altepe, seferlerde sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, Her 19 saniyede 8’er kişilik kabinlerimiz yola çıkacak. Daha önceki sisteme göre kapasitemiz tam 12 kat artmış oluyor. Eskiden vatandaşlar saatlerce sıra bekleyip teleferiğe binemiyor veya 35 km mesafede karayoluyla bu yolu kat ediyorlardı. Şimdi artık sıra beklemek zorunda kalmayacaklar. Bu modern teleferik istasyonundaki yeni kabinlerle Bursa’nın güzelliklerini seyrederek 12 – 13 dakikada Uludağ’a varmış olacaklar. Vatandaşlarımız panoramik manzaralı yolculukla, seyir zevkiyle Uludağ’a varacaklar şeklinde konuştu.

Altepe, uzun yıllardır teleferikte büyük sıkıntıların yaşandığını vurgulayarak, Yeni teleferik, çok daha rahat koşullarla ve konforlu bir yolculukla, yükseklik korkusu olanların da rahatlıkla yararlanabileceği yeni bir sistem oluyor. Artık herkes güven ve huzurla yolculuk yapabilecek dedi.

Fiyatlara da zam yapılmadığını hatırlatan Başkan Altepe, En uygun şartlarda halkımızı Uludağ’a taşıyalım, dünyanın en güzel dağı olan Uludağ’da bu güzellikleri herkes yaşasın istiyoruz. 7 Haziran Cumartesi günü Bursa’nın yeni teleferiği hizmete girecek. Bursa’ya da bir renk katacak, Bursa turizmine de büyük değer katacak açıklamasını yaptı. Başkan Altepe, yeni teleferiği herkesin merakla beklediğini de sözlerine ekledi.