Konyanın Kayak Merkezi Projesi Hızlandırılacak

Konyanın Kayak Merkezi Projesi Hızlandırılacak :Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent Aladağ Kayak Merkezi Projesi’ni hızlandıracaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Büyükşehir Belediyesi’nde görevli daire amirleri ile birlikte Konya’nın Derbent ilçesini ziyaret etti. AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Akif Göksu’nun da eşlik ettiği ziyarette, Derbent Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda ilçede görev yapan mahalle muhtarları ve meclis üyeleri ile bir araya gelen Akyürek, Büyükşehir Belediyesi’nde görevli daire amirleri ve mesai arkadaşlarını muhtarlar ve meclis üyeleriyle tanıştırdı.

Toplantıda, Derbent ilçesi ve mahallelerine bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılması planlanan proje ve hizmetlerin genel bir değerlendirmesi yapılırken, Aladağ’a kurulması için çalışma yürütülen Konya’nın Kış Sporları Merkezi Projesi de ele alındı. Derbent Aladağ’a bir kayak tesisi yapılmasının sözünü verdiklerini vurgulayan Akyürek, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra projeyi daha da hızlandıracaklarını ifade ederek, ”Bayramdan sonra ben bizzat dosyayı elime alacağım, oraya bir ilk tesisi yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Kayak Federasyonu Konya İl Temsilcisi Zarif Yıldırım ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nde proje konusunda çalışma yürüten daire amirlerinden çalışmalar ve gelinen son nokta hakkında bilgi alan Başkan Akyürek, “Yapım projesini hazırlayıp, ihaleye çıkmamız lazım. Federasyon da buna olumlu bakıyorsa, o da artı bir avantaj olur bizim için. Öncelikle bir eğitim amaçlı olarak kullanırız. Konya bölgesinde ilk etapta çocuklarımız, okullar yararlanmaya başlar” dedi.

“KAYAK MERKEZİ KONYA MERKEZE DE HİTAP EDECEK”

Aladağ’a kurulması planlanan kayak merkezinin sadece Derbent ilçesine hitap etmesinin rantabıl olmayacağını, Konya merkeze de hitap edecek şekilde buranın standardının yükseltilmesinin gerektiğini kaydeden Akyürek, kayak merkezine kısa sürede ulaşımın sağlanmasının da önemine vurgu yaptı. Aladağ’ın Konya ile bir bağ oluşturabilecek mesafede olduğunun altını çizen Akyürek, yakınındaki Altınapa Barajı’nı da bir rekreasyon alanı olarak düzenleyip burayı bir gezinti vadisi haline dönüştüreceklerini söyleyerek, “Yani Göksu Nehri’nden Konya olarak içme suyu almaya başladığımızda Altınapa Barajı’nın suyunu içme suyu amaçlı kullanmayacağız. Sadece Meram sulaması olacak, Meram deresinden su akışı sağlanacak. Çevresinde de Gölbaşı gibi yürüyüş yolları ve güzel restoranlar yaparak, esas Konya’nın denizi Beyşehir Gölü’dür ama burası da Konya’nın denizlerinden birisi haline getirilecek” şeklinde konuştu.

Aladağ Kış Sporları Merkezi’nin artık kafalarda oturmaya başladığını, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra projeyle ilgili bir hızlandırma yol haritasının çıkarılmasını isteyen Akyürek, bunun için Konya’da bir toplantı düzenleyeceklerini dile getirdi. Akyürek, Konya’ya kazandırılması planlanan kayak merkezi projesi ile ilgili olarak Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar’la beraber birkaç yıl önce yola çıktıklarını vurgulayarak, “Konya’da ‘kayak yapılabilecek yakın mesafede bir yer var mı’ diye kendi aramızda konuşurken devreye girdi olay. Yani, biz bu projenin çok uzağında değildik” ifadelerini kullandı.

Kayak Federasyonu Konya İl Temsilcisi Zarif Yıldırım ise, Konya’da kayak sporuyla ilgilenen çok sayıda insanın olduğunu, bunların sık sık Kayseri, Uludağ ve Davraz gibi kayak merkezlerinden istifade ettiğini, kendilerinin de zaman zaman bu tesislere Konyalı çocukları götürerek kayak sporu yaptırdıklarını aktardı. Yıldırım, Selçuk Üniversitesi yetkililerinin kendisine Konya’ya bir kayak merkezi kurulması halinde uygulama oteli açabileceklerini söylediğini, Konya’da yaşayan kayak severlerin artık bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini beklediğini kaydetti.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, toplantının sonunda Kayak Merkezi Projesi’ne destek veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederken, kendisine Derbent ilçesini yansıtan bir porselen tabak takdim etti. Akyürek ve beraberindekilerin Derbent ziyareti, Belediye hizmet binası önünde toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından son buldu.

Çin ve Rusya’yı Birleştirecek Teleferik İçin Geri Sayım - TeleferikHaber
Gondola

Çin ve Rusya’yı Birleştirecek Teleferik İçin Geri Sayım

Çin ile Rusya arasında iki ülkeyi nehir üzerinden birbirine bağlayacak dev teleferik projesinde sona yaklaşıldı. Çin’in Heihe kenti ile Rusya’nın Blagoveşçensk şehrini Amur Nehri üzerinden birbirine bağlayacak sistem, sınır geçişini dakikalar içinde gerçekleştirecek. Amur Nehri Üzerinden 970 Metrelik Hat Proje kapsamında iki ülkenin karşılıklı kıyılarında bulunan kentler arasında teleferik hattı 🚡
Kartepe Teleferik Kış Bakımına Giriyor - TeleferikHaber
GENEL

Kartepe Teleferik Kış Bakımına Giriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki UlaşımPark tarafından işletilen Kartepe Teleferik, kış sezonu öncesinde kapsamlı bakıma giriyor. Tesis, bakım çalışmaları nedeniyle 14-27 Eylül tarihleri arasında hizmet veremeyecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından teleferiğin 28 Eylül Pazartesi günü yeniden hizmete açılması planlanıyor. Teleferik 14 Gün Kapalı Olacak Kocaeli’nin önemli turizm noktalarından Kartepe Teleferik, Derbent’ten 1423 🚡