Erzurumdaki atlama kuleleri neden çöktü

Erzurumdaki atlama kuleleri neden çöktü :Erzurum’da bulunan kayakla atlama kuleleri çöktü. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan kayakla atlama kulelerinin önündeki pistte toprak kayması meydana geldi. Erzurum’da yer alan pistler kullanılmaz hale geldi?

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum’un merkez Palandöken İlçesi Kiremitliktepe’de 100 milyon lira harcanarak yaptırılan Türkiye’nin ilk kayakla atlama kulelerinde bugün sabah saatlerinden itibaren toprak kayması hissedildi. 95 ve 125 metre yükseklikteki iki kulenin önündeki pistlerde görülen açılmalar üzerine Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, AFAD ekiplerini bölgeye götürerek inceleme yaptırdı. Toprak kayması olduğu belirlenen pistler, bugün saat 15.00 sıralarında heyelanla birlikte tamemen dağıldı.

Kış sezonunda hiç kullanılmayan, geçen 6 Temmuz günü ise kampa giren Kayak Milli Takım sporcularının atlayış yaptığı pistlerde meydana gelen toprak kayması, çevrede deprem korkusu yarattı. Kimsenin burnunun kanamadığı olayda can kaybı ve yaralanma olmadığı bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, toprak kaymasının 3 gün önce başladığını bu yüzden Milli Takım’ın kayakla atlama antrenmanı yapmasına izin vermediklerini bildirdi. Mühendisler ve uzmanlardan oluşan bir ekibin toprak kayması olan bölgede inceleme yaparak bir ropor hazırladığına dikkati çeken yetkililer, önlem açısından atlama kulelerinin de boşaltıldığını belirtti Yetkililer, “Bu bir doğal afet. İnşaatla ilgili bir sorun yok. Otel ve atlama kulelelerini önlem olarak boşalttık. Birkaç gün içinde raporlar açıklanacak. Kayak Milli takım atlama yaptığı sırada göçük olmaması büyük bir şans” dedi.