Erciyes Kayak Merkezi ‘nde Bu Yıl Hedef İki Milyon Ziyaretci (Video)

Erciyes Kayak Merkezi ‘nde Bu Yıl Hedef İki Milyon Ziyaretci :Geçtiğimiz yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi trafiğinin yaşandığı Erciyes Dağı’na bu yıl 2 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, geçen yıl bir milyonun üzerinde ziyaretçi trafiğinin yaşandığı Erciyes dağında bu yılki hedeflerinin iki milyon ziyaretçiye ulaşmak olduğunu bildirdi. Cıngı, yaklaşık 3 yıldır Erciyes Dağı’nda hummalı bir çalışma yaptıklarını bu yıl da çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Yaklaşık 3 yıldır Erciyes Dağı Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu master plan çerçevesinde tarafımızca işletilmekte. Bu yıl dördüncü sezonumuzu yaşayacağız inşallah. Öncelikle bu sezonun camiamız için, kış sporları için, ülkemizin kış turizmi için hayırlı Uğurlu olmasını diliyoruz. Bilindiği gibi Master plan bitmeyen bir süreci başlatmış durumda. Erciyes’te bizim her yaz çalışmalarımız devam ediyor. Planladığımız şekilde Erciyes dağının uluslararası büyük bir kış turizm merkezi olması için gayret ediyoruz. Planları yerine getiriyoruz. Yapılaşmalar devam ediyor. Yeni pistler, yeni mekanik tesislerimiz, yeni sosyal alanlarımız birbiri ardına hizmete açılıyor. Bu kış inşallah hem Tekir bölgesinde otellerimizin oluştuğu Develi kapı bölgemizde, Hisarcık kapı bölgemizde yeni mekanik tesislerimiz ve yeni pistlerimiz var. Çok şükür Büyükşehir belediyemizin master planı çerçevesinde Erciyes Kış Turizm Merkezi uluslararası standartlarda bir kayak merkezi hüviyetine bürünmüş durumda” dedi.

Erciyes Dağı’nda şu anda 18 tane mekanik tesis ve 102 kilometreyi bulan kayak pistleri bulunduğunu ve Erciyes Dağı’nın dünya çapında kayak merkezi hüviyetine kavuştuğunu kaydeden Cıngı, “Dünyanın meşhur kayak merkezlerinde kayak yapan uluslararası kayakçıları tatmin edecek zorluk derecelerinde ve heyecan derecelerinde pistlere sahibiz” ifadelerini kullandı.

Murat Cahit Cıngı, geçtiğimiz sene bir milyon ziyaretçi hedeflediklerini ve bu rakamın üzerinde bir ziyaretçi trafiğiyle karşılaştıklarını da belirterek, “Aralık-Nisan döneminde bir milyon ziyaretçiyi ağırladık. Tabii ki yazın da çok fazla talep oluyor Erciyes’e. Bu yıl da hedef çıtamızı biraz daha büyüttük. Bu yıl 2 milyon turisti hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl global çapta bir kar eksikliği vardı. Ülkemizde de bu vardı. Erciyes dağımızda biz suni karlama sistemi sayesinde pistlerimizi Aralık ayının ilk haftasından itibaren kayak severlerin hizmetine açtık. İnşallah bu yıl Bereketli bir sezon geçiririz. Kar yağışı da istenilen seviyede olursa, ümit ediyoruz iki milyon misafirimizi Erciyesimiz’de ağırlayacağız” diye konuştu.