Ilgaz’a erken yağan kar turizmcileri sevindirdi

Ilgaz’a erken yağan kar turizmcileri sevindirdi :Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Yarım:”Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı’na erken düşen kar sayesinde sezonun 1 ay önce başlayacağını tahmin ediyoruz”

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı’nda hazırlıklarını tamamlayan otel işletmecileri, beklenenden erken yağan karın sevincini yaşıyor.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmcilerin “beyaz altın” olarak tanımladıkları karın yağmaya devam ettiğini, aralık ayı başından itibaren kayak sezonunun açılmasının planlandığını söyledi.

Geçen sezon beklenen oranda yağış gerçekleşmemesinin turizmcileri üzdüğünü anlatan Yarım, “Bu sezon erken gelen karla sektör canlanmaya başladı. Turizm acenteleri, spor malzemesi satıcıları, otel işletmeleri ve kayak tesis işletmeleri hareketlendi. Birçok tesis rezervasyonlar almaya başladı. Genelde aralık sonu sezona başlanıyordu. Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı’na erken düşen kar sayesinde sezonun 1 ay önce başlayacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Yarım, sezonun daha uzun sürmesi için suni kar sistemine geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Kış turizminde ‘beyaz altın’ olmadan başarı zor. Ilgaz Dağı’ndaki kayak merkezleri için suni kar sistemi çok önemli. İvedi karlama sistemi kurmalı. Bölgemiz ormanlar arasında. Ağaç ve havasıyla birçok kayak merkezinden üstün konumda ama kar olmadığında bu güzellikler eksik kalıyor. İşte bu yüzden bölgede suni kar sistemi şart. Bu yapıldığında Ilgaz, parmakla gösterilecek bir kayak merkezi olacaktır.”