Erciyes Dağı Kayak Merkezi yılbaşına hazır

Erciyes Dağı Kayak Merkezi yılbaşına hazır :Kış turizminin önemli kilit taşlarından olan Erciyes Dağı Kayak Merkezi’nde yıl başı hazırlıkları tamamlandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, hava sıcaklıklarının tüm pistlerin açılmasına engel olduğunu söyleyerek, gerekirse yılbaşı öncesi suni karlama yapacaklarını belirtti.

2014 -2015 Kayak Sezonu’nun 22 Kasım’da açıldığını söyleyen Murat Cahit Cıngı, suni karlamanın sezonun erken açılmasına katkı sağladığını ifade etti. Çıngı, “Tüm Türkiye’nin bildiği gibi biz 22 Kasım’da tarihi bir rekor denilecek şekilde sezonu açtık. Misafirlerimize kayak yaptırma imkanını bulduk. Bu duruma Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Erciyes dağına yapmış olduğu yatırımların ciddi bir katkısı olmuştur. Özellikle suni karlama sistemlerimizi çalıştırdıktan sonra tabi kar da biraz yağınca pistlerimizi açma imkanına kavuşmuş olduk. Fakat son günlerde hava sıcaklığının yüksek olması pistlerimizin tamamını açmamıza mani olsa da inşallah bu haftadan itibaren yine suni karlama sistemlerimizi çalıştırarak sıcaklık değerlerine bağlı olarak önümüzdeki haftadan itibaren kayak severlere heyecanlı anlar yaşatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Fransa VE Rusya’DAN TURLAR BEKLİYORUZ”
2013 – 2014 Kış Sezonu Yılbaşı’nda Erciyes’e Fransa ve Rusya’dan bir çok tur geldiğini söyleyen Murat Cahit Cıngı, bu sezonda turların ilgisinin iki kat arttığını ifade etti. Cıngı, özellikle Rusya ve Fransa’dan bir çok turun Erciyes Kayak Tesisleriyle yakından ilgilendiğini kaydetti. Cıngı ayrıca, “Yılbaşı tabiki ülkemiz ve dünya için önemli bir gündür. Buradaki sosyal alanlar ve otellerimizde yılbaşı hazırlıklarını yapıyorlar. Çeşitli programlar var tabi bu programlar otellere göre değişiyor. Sezon içerisinde inşallah dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirlerimizi ağırlayıp burada kayak sporuna hizmet etmeye ve şehrimize hizmet etmeye gayret edeceğiz. Yeni tur operatörleri Hollanda, Rusya ve Fransa’dan turlar yapmak için gayret ediyorlar. Erciyes Dağı Erciyes mastır planı gün geçtikçe biraz daha şehre ekonomik ve sosyal katkı yapmak açısından hedefine yaklaşmaktadır. Geçtiğimiz yıldan itibaren düzenli olarak Avrupa’dan turlar gelmeye başlamıştı. Gruplara göre değişiklik gösterse de her hafta yaklaşık 100 kişiyi misafir ediyorduk. Bu yıl Erciyes dağına ilgi gösteren tur operatörlerinin sayısı daha da arttı. Fransa ve Rusya devreye girdi. Son zamanlarda medyadan takip ettiğimiz kadarıyla da halkımızın bilgisi vardır. Kapadokya ve Erciyes’i Erciyes mastır planının teorisinde olan bu birlikteliği sağlamaya yönelik somut adımlarımız var. İki vilayetimizin de vali ve belediye başkanlarıyla da toplantılar yapıyoruz. Komiteler oluşturuyoruz. Kapadokya’nın da özellikle kış mevsimin de Erciyes’le beraber pazarlanması, tanıtılması konusunda somut bir takım paketler oluşturuyoruz. Bütün bunlar birbirine eklendiği zaman Erciyes hem bu kış hem de önümüzdeki kıştan itibaren yine dünya çapında bir kayak merkezi olma yolunda hızla ilerleyecektir. Sadece şehrimize ve ülkemize değil tüm dünyaya kayak sporu ve dağcılık sporları için hizmet etmeye gayret edeceğiz” dedi.

“KAR YAĞIŞI ALIRSAK OCAK AYINDA BÜTÜN PİSTLER AÇILIR”
Sonbaharın başlarından bu yana sezon hazırlıklarını sürdürdükleri söyleyen Murat Cahit Cıngı, 2013 – 2014 sezonunun kayak açısından hareketsiz geçtiğini belirterek, bu sezon kayak severlere yeni sürprizler hazırladıklarını ifade etti.

Cıngı,”Geçtiğimiz sezon tüm dünyada olduğu gibi Erciyes’te de kar yağışı açısından hareketsiz bir sezon geçirdik. Fakat 14 Aralık’tan itibaren suni karlamayla pistlerimizi açtık ve kış boyunca da nisan ayının ilk haftasına kadar kayak severlere hizmet verdik. Geçtiğimiz yıl kar yağışının düşük olmasına rağmen ciddi anlamda ziyaretçilerde azalma olmadı. Biz bu yıl hedefimizi geçen yıla bakarak %50 artırmayı planlıyoruz. Erciyes’in hem şehrimiz hem de Türkiye kamuoyunda duyulması her geçen gün biraz daha fazla hale geliyor. Tur operatörlerinin Erciyes’e ilgi göstermesinin nedeni Avusturya’ya giden yani bu işin merkezleri Avusturya’da trol bölgesinde Alplerde kayak yapılıyor. Oraya giden insanlar artık kendilerine alternatif bir mecra arıyorlar. Farklı alanları denemek istiyorlar bu alanda Erciyes’i ön plan çıkarıp farklı noktalarda kayak yapmak isteyen ziyaretçilere de bir alternatif oluşturmaya gayret ediyoruz. Yabancı basında da zaman zaman Erciyes yer almaktadır. Bizim ve valiliğimizin çalışmalarıyla buraya kayak sporlarına özgü bir şöhret sahibi olan kayakçıları, okuryazarları ve gazetecileri getiriyoruz. Faaliyetler Avrupa’da da tabiki buradaki sosyal yapıya paralel olarak devam etmektedir. Bu sene ziyaretçi artışımızda ciddi bir beklenti yaşıyoruz. İklimlendirme uzmanlarıyla da görüştüğümüzde uzmanlar bu senenin yağış açısından iyi bir yıl olacağını tahmin ettiklerini belirtiyorlar. Beklediğimiz kar yağışını bu mevsimden itibaren alabilirsek aralık ayı bütün kayak merkezlerinde sezon başlarında kar yağışı açısından belirsiz geçer fakat ocak ayından itibaren önümüzdeki üç buçuk aylık sezonu dolu dolu bütün pistlerimiz açık olarak yeni hizmete sunduğumuz giriş noktalarını Develi kapı başta olmak üzere hizmet eder vaziyette tutmaya gayret ediyoruz” dedi.

Erciyes Kayak Merkezi’nde bulunan Mirada Del Lago ismindeki Hotelde yılbaşı programı ve fiyatlandırmaları belirlendi. Grup MedCezir’in yılbaşı günü Erciyes Dağı’nda Mirada Hotel’de dinleti yapacağı öğrenilirken, Palyaço, Havai Fişek gibi etkinliklirin de gerçekleştirileceği bildirildi. Yılbaşı gecesi, Mirada Hotel’de konaklama dahil yılbaşı programı katılım ücreti 369 TL olarak belirlenirken, sadece yılbaşı etkinliklerine katılma ücretinin de 129 TL olduğu bildirildi.