Uludağ’da Teleferiğe Kar Dopingi (Video)

Uludağ’da Teleferiğe Kar Dopingi :Bursa’da başlayan yoğun kar yağışı, Uludağ oteller bölgesine uzatılan yeni teleferik hattının yolcu sayısının artmasına sebep oldu.

Bursa’da başlayan yoğun kar yağışı, Uludağ oteller bölgesine uzatılan yeni teleferik hattının yolcu sayısının artmasına sebep oldu.

Bursa Teleferik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, kar yağışıyla birlikte yoğunluk kazanan seferlerde zaman zaman izdiham oluştuğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle faaliyete alınan yeni hattın oteller bölges’ne uzatıldığını ve hattın kullanılmaya başladığını belirten Cumbul, yağan karın yaşanan bu yeniliği daha da yaşanabilir hale getirdiğini ifade etti.

Teleferik hattının oteller ikinci bölgeye kadar gittiğini, buradan da ring araçlarıyla birinci bölgeye aktarma yapıldığını vurgulayan Cumbul, “Tüm hatlarımızda valizlerle yolculuk yapmak mümkün. Gayet keyifli bir yolculukla, görülmemiş manzaralar eşliğinde otellere ulaşmak mümkün. Herkesi bekliyoruz” dedi.

Konuşmasında fiyat tarifesine de değinen Bursa Teleferik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, 4.5 kilometrelik hatta 10 TL olan bedelin yaklaşık 10 kilometrelik hatta 15 TL’ye yükseltildiğini belirtti. Bunun ortalama yüzde 50’lik zam oranına tekabül ettiğini vurgulayan Cumbul, “Hat 2 katına çıktı fakat fiyat yüzde 50’de kaldı. Şu ana kadar olan tepkiler gayet iyi. Herkes çok memnun. Daha önce sadece yaz aylarında gelen Arap turistler, şimdi kış aylarında da gelmeye başladı. Uludağ gelinliğini giyince, görüntü de talep de daha bir anlam kazandı” diye konuştu.

Yeni teleferik hattını kullanan ve Denizli’den gelen Emrullah Kılıç isimli vatandaş, yapılan yatırımla birlikte teleferiğe olan taleplerinin daha da arttığını belirtti. Teleferiği yıllardır ailece kullandıklarını, yenilenen hatlarla birlikte Bursa’ya daha sık gelmeye başladıklarını vurgulayan Kılıç, herkesi gelinliğini giyen Uludağ’ın güzelliğini görmeye ve dakikalar içerisinde Uludağ Oteller Bölgesi’ne ulaşmanın ayrıcalığını yaşamaya davet etti.

Arkadaşıyla birlikte Kerkük’ten gelen ve teleferiğin keyfini yaşayan Mehmet Paşa isimli Iraklı da, karla birlikte asıl kimliğine bürünen Uludağ’ın etkileyici bir güzelliğe sahip olduğunu ifade etti. Bursa’ya turist getiren ve müşterilerini Uludağ’a taşıyan Mehmet Eren isimli turizmci de, yapılan yatırım nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Bursa’ya çok sık geldiğini belirten Ebul Abbas isimli Cezayirli de yeni teleferik hattını övdü.