Yalnızçam Kayak Merkezi ‘nde 2015 Kayak Sezonu Başladı

Yalnızçam Kayak Merkezi ‘nde 2015 Kayak Sezonu Başladı :Ardahan’ın Uğurlu Dağ Mevkiindeki Yalnızçam Kayak Merkezi’nde 2015 yılı kayak sezonu geç de olsa açıldı.

Ardahan’ın Uğurlu Dağ Mevkiindeki Yalnızçam Kayak Merkezi’nde 2015 yılı kayak sezonu geç de olsa açıldı.

Sezon açılışı için kayak merkezinde tören düzenlendi. Törene Ardahan Valisi Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Eşi Cevriye Köksoy, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin ve çok sayıda kayak sever katıldı.

Törende konuşan Vali Deniz, “Bugün Yalnızçam Kayak Merkezi’nde 2015 yılı kayak sezonunu açıyoruz. Bakanlar kurulu kararı ile turizm bölgesi olarak ilan edilen kayak merkezimiz, önümüzdeki yıllardan itibaren daha güzel tesislere kavuşacak ve bölgede adını ön plana çıkaracak. Bu tesislerimizden özellikle milli sporcular, milli kayakçılar yetiştirmek istiyoruz. Ben, Ardahan’da herkesin kayak sporunu yapabildikleri ölçüde yapmalarını istiyorum. Buranın doğası da karı da muhteşem güzellikte” dedi.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, “Kayak merkezimiz uzun süredir adından bahsettiriyor ve her yönüyle umut vadediyor. Tesisleşme, altyapı ve diğer fiziki koşulların daha iyi seviyelere gelmesiyle birlikte birkaç yıl içerisinde Yalnızçam Kayak Merkezi, daha fazla adından bahsettirecektir. Ardahan için kış sporları ve özellikle kayak sporu çok önemlidir. Bu sporun yaygınlaşmasına hepimizin destek vermesi lazım” diye konuştu.

Açılış töreninin yapılmasıyla birlikte Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin ve çok sayıda kayak sever ile birlikte pistlerde kayak yaptı.