Erciyes Kayak Merkezi ‘ne 15 Günde 500 Bin Kişi Geldi

Erciyes Kayak Merkezi ‘ne 15 Günde 500 Bin Kişi Geldi :Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, sömestr tatilinde yaklaşık 500 bin kişinin Erciyes’e geldiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes’te incelemelerde bulundu, devam eden yatırımlar hakkında bilgi aldı ve tatilini Erciyes’te geçiren vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Özhaseki’ye Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı da eşlik etti. Hafta sonları fırsat buldukça Erciyes’te olmaya çalıştığını belirten Başkan Özhaseki, “Yoğunluk nasıl, eksik var mı, vatandaşın bir şikayeti var mı bunları takip etmeye çalışıyorum. Murat Cahid Cıngı ile Erciyes’e gönül verdik, emek verdik. Allah’a şükür bunun karşılığını alıyoruz.” dedi. Bu senenin en flaş dağlarının başında Erciyes’in olduğunu da dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, “Başka kayak merkezlerinden birçok olumsuz haber çıktığı halde Erciyes’ten tek bir olumsuz haber çıkmadı. Bunun yanında medyada çok reklama başlamadığımız için lehimize bir fırtına esmedi ama buraya gelen herkesten ‘Biz Erciyes’in bu kadar güzel olduğunu, pistlerin yoğun olduğunu, tesislerin tamamıyla modern olduğunu, Avrupa zihniyetinde hazırlanmış tek kayak merkezi olduğunu bilmiyorduk, görmüş olduk’ mesajlarını aldık. Bu bizi çok son derece mutlu etti.” diye konuştu.

Başkan Özhaseki, sömestr tatilinde müthiş bir yoğunluk yaşandığını belirterek, 15 günlük süre içinde 500 bine yakın insanın Erciyes’e geldiğini söyledi. Gelenlerden yarısının Kayseri dışından olduğunu vurgulayan Başkan Özhaseki, “Müthiş bir kalabalık, müthiş bir hareket ve bereket oldu. Allah’a hamdolsun güzel bir sezon geçiyor. Erciyes, Kayseri’nin özel simgesi olmaya bundan sonrada devam edecek.” dedi.

Erciyes’te vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Özhaseki, kayak merkezleriyle ünlü Avusturya’dan gelen bir gurbetçiyle sohbet etti. Başkan Özhaseki, Avusturya’da kayak hocası olan Burak Turgut’tan Erciyes ile Avusturya’daki kayak merkezlerini karşılaştırmasını istedi. Burak Turgut ise Erciyes’i çok güzel bulduğunu belirterek, yurt dışıyla kıyaslandığı zaman hiçbir eksik görmediğini söyledi.