Kartepe zirvesine teleferik projesi

Kartepe zirvesine teleferik projesi :Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçesi ve kentimiz adına çok önemli ve fantastik bir projeyi hayata geçirmek adına önemli mesafe kat etti.

Kartepe Belediyesi, yıllardır gündemde olan, bir türlü gerçekleşmeyen Kartepe zirvesine ulaşacak teleferik konusunda yatırımcı firmalarla anlaşma noktasına geldi.

GÖLÜN ÖBÜR TARAFINDAN
Büyükşehir Belediyesi’nden de her konuda destek alan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, zirveye ulaşacak teleferiğin başlangıç ayağını Sapanca Gölü’nün kuzey yakasına, Uzuntarla bölgesine koyduracak. Teleferik, Sapaca Gölü üzerinden geçecek. Yap-işlet modeliyle gerçekleşecek projeyi üstlenen firma, Derbent bölgesinde gösterilecek bir alanda kendisi işletmek üzere otel de yapabilecek. Uzuntarla’dan, gölün kuzey kıyısından hareket edecek teleferik, göl üzerinden, Kartepe eteklerine ulaşacak. Derbent ayağında durup, buradan da zirveye yolcu alabilecek.

“SON NOKTAYA GELDİK”
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe zirvesine teleferikle ulaşım fikrini 30 yıl önce ilk kez kendisinin ortaya attığını, bugün bulunduğu konumda bu projeyi gerçekleştirme şansını yakaladığını söyledi, “Biri yerli, biri yabancı iki firma proje ile ilgileniyor. Büyükşehir Belediyesi’nden büyük destek görüyorum. Bu dönem içinde bu projeyi mutlaka gerçekleştirmek istiyorum” dedi.