Denizli Teleferik Hattına Yoğun İlgi

Denizli Teleferik Hattına Yoğun İlgi :Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni açılan teleferiği bir ay boyunca ücretsiz yaptı. Tesise hücum eden vatandaşlar teleferik heyecanını yaşamak için yüzlerce metre kuyruk oluşturdu

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, 1.5 yıl önce başladığı teleferik projesini tamamlamasıyla Denizliler büyük sevinç yaşadı. 38 milyon liraya mal olan teleferiğin tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tesisin bir ay boyunca ücretsiz yolcu taşıyacağını açıklamıştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasıyla, teleferiğin 1 ay boyunca halka ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyanlar, teleferiğe hücum etti. Denizli’de hizmete giren teleferiğe binmek isteyen Denizlililer soluğu teleferiğin olduğu Bağbaşı Mahallesi’nde aldı. Aşırı izdiham deneniyle teleferik kuyruğu 300 metreyi aştı. Yoğun ilgi gösterdiği teleferik sistemine binen vatandaşlar daha sonra zeytinli yaylaya giderek sosyal tesis alanını gezdi. Bin 400 metre rakıma çıkan teleferik sisteminde 24 tane kabin bulunuyor. Bin 496 metre uzunluğundan bulunan teleferik hattı sistemi 6 dakikada başlangıç noktasından zirveye ulaşıyor. Türkiye’nin ilk teleferiklerinden İzmir’in tarihi Balçova teleferiği, tamir için 8 yıl bekledikten sonra hizmete girerken, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin projeyi 1,5 yıl içinde hayata geçirdi. Teleferik bir ay ücretsiz taşımanın ardından kişi başı 5 liradan yolcu taşıyacak. Teleferikle 1400 rakıma çıkanlar, 30 bungalov evde, 20 çadırda konaklaya bilecek, zirvede 10 adet yöresel ürünlerin satıldığı büfe, iki adette restoran bulunuyor.

YAZ KIŞ AÇIK OLACAK
Teleferiğin yazın sıcaktan bunalanların, kışında karı, soğuğu doyasıya yaşamak isteyenlerin hizmetinde olacağını anlatan Başkan Zolan, “Yayla turizmimiz, teleferik ile birlikte başlamış oldu. Denizlimiz yerli ve yabancı turistler için çekim merkezi olacak. Halkımızı teleferiğimizle birlikte bu zenginliklerle buluşturmuş olduk. Denizli’de ilkleri yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.