Kartalkaya’ya mevsimin ilk karı düştü

Kartalkaya’ya mevsimin ilk karı düştü :Bolu’da akşam saatlerinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava gece saatlerinde kayak merkezi Kartalkaya’ya mevsimin ilk karını düşürdü.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya’nın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı.

Bolu’ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki bin 850 ile 2 bin 200 metre rakım kuşağında bulunan Kartalkaya Kayak Merkezinde, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yerini hava sıcaklığının düşmesi ile gece kar yağışına bıraktı.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle kayak merkezinin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı.

Merkezdeki bir otelin yönetim kurulu başkanı Halit Ergül, Ekim ayının son günlerinde yağan sezonun ilk karının kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, “Kar, bu yıl geçen seneden daha erken yağdı. Otelimizde yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Kar kalınlığının istenilen seviyeye gelmesiyle birlikte sezonu açacağız” diye konuştu.

Yerli ve yabancı tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği kayak merkezinin yeni sezonda da büyük ilgi göreceğini söyleyen Ergül, her geçen yıl yağan kar miktarının azalmasıyla kayak sezonunun kısaldığını ifade etti.

Yaklaşık 3-3,5 aylık kayak sezonu geçirdiklerini, bu sezon kar yağışının erken gelmesi ve istenen kar miktarının oluşmasının kayak sezonundaki süreyi arttıracağını kaydeden Ergül, kar yağışının kayak merkezinde bulunan tesislerin ve çalışanlarının yüzünü güldürdüğünü sözlerine ekledi.