Bucak Hökez Tepesine Teleferik Müjdesi

Bucak Hökez Tepesine Teleferik Müjdesi :Bucak’ı kuşbakışı her yönüyle görebilme hakimiyetine sahip Hökez tepesine teleferik yapılacak. Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, “Teleferik turizmini projelendirip Bakanlığa da kabul ettirebilirsek ilerleyen zamanlarda neden olmasın.”dedi.

Gelişen ve değişen Bucak’ımız için yeni bir proje daha gerçekleştirilecek. Bucak’ı kuşbakışı her yönüyle görebilme hakimiyetine sahip Hökez tepesine teleferik yapılacak. Kent Ormanı ile Hökez tepesini birleştirecek olan teleferk projesi, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine projelendirilerek Bakanlığa sunulacak ve olur gördüğü takdirde çalışmlar başlayacak.

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Hökez tepesinden Kent Ormanına teleferik yapımı ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Başkan Mutlu, “Ekonomik olarak Belediyemiz teleferik giderini karşılayamaz ama biz bunun takipçisi alacağız. BAKA’nın kalkınma planında Bucak’ımız sanayi, turizm ve tarım alananında önlerde. Bu üçlü kombinasyonda yatırımlar yapılacak. Onaç 2 barajımız bizim sulama yerimiz. Aynı zamanda turizm olarak insanların dinlenebileceği bir yer. Hökez dağının zirvesi düzlük bir yer. Ben çıktım bizzat gördüm, herkesin de çıkmasını tavsiye ederim. Bu zirvede turizm için değişik projeler yaparak Bakanlığa sunacağız. Biz projelendirip takip edeceğiz. Belediye bütçesiyle bunu yapmamız imkansız şuanda. Bucak bizim. Kurumarımızla, idari amirlerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Teleferik turizmini de projelendirip Bakanlığa da kabul ettirebilirsek ilerleyen zamanlarda neden olmasın. Yörük kültürüne has projelendirerek böyle bir şeyi ilçemize kazandırmayı canı gönülden istiyorum.”dedi.