Olympos Teleferik 2015 yılında 214 bin 426 kişiyi taşıdı

Olympos Teleferik 2015 yılında 214 bin 426 kişiyi taşıdı :Kemer’de denizden gökyüzüne uzanan Olympos Teleferik ile Tahtalı Dağı’nın 2 bin 365 metrelik zirvesine çıkan ziyaretçi sayısı 2015 yılında yaşanan krize rağmen geçtiğimiz yılki 214 bin 426 kişi sayısına ulaştı.

Antalya’nın genelinden yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği, Tahtalı Dağı’nın 2 bin 365 metre yüksekliğindeki zirvesi bölgede bulunan Olympos ve Phaselis ören yerleriyle yarışıyor. Yılın 11 aylık döneminde Olympos’u ücretli, ücretsiz ve müze kartlı 189 bin 806 kişi, Phaselis’i ise 180 bin 790 kişi ziyaret ederken, Tahtalı Dağı’nın zirvesini aynı dönemde 214 bin 426 kişi ziyaret etti.

Bölge tanıtımına büyük katkı sağlayan Tahtalı Dağı, 2007 yılında faaliyete geçen Olimpos Teleferik sayesinde yaz aylarında kuş bakışı bölgeyi seyir imkanı bulan tatilciler, kışın da kar keyfi yapmak için zirveye çıkıyor. Türkiye’nin tek uluslararası Hard Enduro Motosiklet yarışı olan Redbull Sea To Sky’a da ev sahipliği yapan Tahtalı Dağı’nda ‘Down Olympos Gazozuna Bisiklet Kapışması’, ‘Tahtalı Run to Sky’ gibi bisiklet ve koşu yarışmalarıyla bungy catapult ve yamaç paraşütü de yapılabiliyor.

TAHTALI DAĞI ZİRVESİNİ, KRİZ ETKİLEMEDİ

Olympos Teleferik Reklam, Medya ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Koyuncu, ziyaretçi sayısında bu yılki hedeflerini yakaladıklarını söyledi. Kriz olmasına rağmen 214 bin kişiyi zirveye taşıdıklarını vurgulayan Koyuncu, önümüzdeki yıldan da ümitli olduklarını kaydetti. Zirveye yılın ilk karının yağmasıyla ziyaretçi sayısında artış beklediklerini belirten Koyuncu, “Geçen yıl 213 bin kişi ağırlamıştık. Bu yıl tekrardan kriz olmasına rağmen 214 civarında kişiyi teleferik ile zirveye taşıdık. Önümüzdeki yıl krizle alakalı ümitlerimizden biz vazgeçmiyoruz açıkçası, önümüzdeki yılda bu yıl yakaladığımız rakamı yakalamaya çalışacağız. Bu yıl Arap pazarının çok büyük bir faydası oldu işletmemize. Malum gördüğünüz gibi 3 gün önce kar yağdı zirveye Pazar günü çok yoğun bir yerli misafir ziyareti oldu. Bu karla birlikte çok yoğun bir şekilde kış boyunca yerli pazarımızı bekliyoruz.

Aynı zamanda da şu anda Avrupa pazarı yoğun bir şekilde Akdeniz bölgesinde konaklıyor ve onları da ağırlıyoruz zaman zaman. Önümüzdeki yılla alakalı hedeflediğimiz rakamlar 213 bin kişi civarı. Umarız inşallah daha fazla kişiye ulaşırız. Şu 4-5 aylık dilimde alternatif pazarlar bulunmaya çalışılıyor, buna dahil olmak üzere tabii ki Avrupa pazarı, Arap pazarı en başta, yerli misafirlerimiz tabii ki. Yaz sezonunda yerli misafirlerimiz hafta sonları özellikle teleferiği tercih ediyorlar. Kış boyunca da yerli misafirlerimize kampanyalar düzenliyoruz. Fiyat anlamında hem makul oluyor hem de misafirlere burada kar, güneş, deniz ve doğa manzarasının hepsini bir arada vermeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz 2015 sezonunda ağırlıklı olarak Rus misafirleri ağırladık. Yüzde 80 civarı Rus, yüzde 15 civarında Arap pazarı ve yüzde 5’lik kısımda da Avrupalı ve yerli misafirlerimiz oldu” diye konuştu.