Kar, Palandöken’deki Otelcilerin Yüzünü Güldürdü

Kar, Palandöken’deki Otelcilerin Yüzünü Güldürdü :Erzurum’da önceki sabah başlayan ve aralıklarla 3 gündür devam eden kar yağışı, Palandöken Dağı’ndaki otel işletmecileri ve kayakçıların yüzünü güldürdü.

Beklenen yağışla birlikte Palandöken’de yüzler gülmeye başladı. Otellerde doluluk oranı yüzde 70’e ulaştı. Yeni yıla yüzde 95 yatak doluluk oranı ile giren oteller, hafta sonunda sise rağmen yine kayakseverlerle dolup taştı. Rusya ile yaşanan sorun nedeniyle Rus, Ukrayna ve Polonya’dan gelen turist sayısında gözle görülür bir azalma yaşanmasına rağmen, oteller açığı Gürcistan, Almanya ve İran’dan gelen turistler ile kapattı. Bu arada İstanbul, İzmir ve Antalya’dan çok sayıda yerli turist de yeni yıl tatilini geçirmek için Palandöken’i tercih edince otel işletmecileri memnun kaldı.

Palandöken’deki bir otelin genel müdürü Ömer Akca, sömestre tatili döneniminde yatak doluluk oranının yüzde 100’e ulaşmasını beklediklerini dile getirerek, “Bol kar var. Misafirlerimiz kardan memnun kaldı. Yeni yılda yatak doluluk oranımız yüzde 70 idi. Önümüzde sömestre tatili var. Her türlü paketlerimizi hazırladık. Sömestre tatili döneminde Palandöken’deki bütün otellerin yüzde 100 yatak doluluk oranına kavuşacağı kanaatindeyiz.” dedi.

Kayak yapmak için İstanbul’dan Palandöken’e geldiğini belirten iş adamı Hikmet Kaya, pistlerin uzunluğu ve kar kalitesinden memnun olduğunu söyledi. Kaya, kayak merkezinin şehir merkezine ve havalimanını yakın olmasının da ayrı bir avantaj olduğunu dile getirerek, “Kayak için İstanbul’dan geldim. Her yıl Palandöken’e geliyorum. İstanbul’da evimden çıkıp 3 saat sonra Palandöken’de kayak yapabiliyorum. Ayrıca Erzurum’un kendisine has misafirperverliğini şehir merkezinde de görmek mümkün.” diye konuştu.