Karnesini Alan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’ne Koştu

Karnesini Alan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’ne Koştu :Türkiye’de kış turizminin önemli merkezlerinden Ilgaz Dağında, yarıyıl tatiliyle birlikte karnesini alan kayak yapmaya koştu.

Kış turizminin giderek canlandığı bölgede, sömestr tatili süresince konaklama yerlerinin doluluk oranında büyük artış yaşandı. Karnesini alan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’ne gelerek, talilin keyfini çıkarıyor. Batı Karadeniz’de, Çankırı-Kastamonu sınırları içinde yer alan ve kar kalınlığının bir metreden fazla olduğu Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’ni tercih eden vatandaşlar, kızağa binerek kayak ve snowboard yapıp tatilin keyfini çıkartıyor. Ayrıca ilk defa kış sporlarıyla tanışan vatandaşlar, öğreticilerden kayak yapmanın inceliklerini öğreniyor.

eğitim-öğretim yılının ilk döneminin tamamlanması dolayısıyla birçok vatandaş, tatilin keyfini kayak merkezlerinde çıkarıyor. Uludağ, Palandöken, Kartalkaya gibi kayak merkezlerinin yanı sıra Türkiye’nin doğal güzellikleriyle de ünlü Ilgaz Dağı, bugünlerde en hareketli günlerini yaşıyor. Özellikle günübirlikçilerin tercih ettiği Ilgaz Dağındaki oteller tamamen doldu. Kar kalınlığının yer yer 1 metreden fazla olduğu dağda, tatilciler kayak yaparak tatilin keyfini çıkarıyor. Kayak merkezinde yaşanan yoğunluk nedeniyle Jandarma ekipleri önlemlerini artırırken, yolun trafiğe kapanmaması için bölgede önlem alındı.

Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte ailesiyle vakit geçirmek için Ilgaz Dağına gelen vatandaşlar, aynı zamanda çocuklarına karne hediyesi olarak kayak yapma imkanı sağladıklarını söyledi.

Çocuklar ise karne hediyesi olarak velilerinin Ilgaz Dağına kendilerini götürerek kayak yaptıklarını ve kayak yapmaktan çok keyif aldıklarını belirttiler.