Sarıkamışta Turizm Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Sarıkamışta Turizm Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi : Sarıkamış Öğretmenevi’nde Kaymakam Yusuf İzzet Karaman başkanlığında kış turizmi değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, İlçe Emniyet Müdürü Yaşa Tugay Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, İl Özel İdaresi yetkilileri, kurum amirleri, spor kulübü yöneticileri, otel temsilcileri ile kayak hocalarının katılımıyla düzenlenen toplantıda, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yenilenerek faaliyete geçen 2. etap istasyonu, mekanik tesisler bölgesindeki çalışmalar, turizm potansiyeli ve kış turizminin daha aktif şekilde canlandırılması konusunda yapılması gereken faaliyetler ele alındı.

Karaman, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış’ın gelişmesi, kalkınması ve özellikle turizm konusunda istenilen düzeye gelmesi için herkesin el birliği, gönül birliği yapması gerektiğini söyledi.

Sarıkamış’ta son yıllarda çok ciddi devlet yatırımları yapıldığını belirten Karaman, şunları kaydetti:

“İlçemiz tarihi, doğası ve turizm potansiyeliyle yalnızca Türkiye’nin değil, Kafkaslar’ında yakın zamanda göz bebeği olacak. Bizler burada turizmi üst sevilere çıkarmak istiyorsak, kurumlar, otel yöneticileri, dernekler, kayak hocaları, esnaflarımız, yani kısaca hepimizin sorumluluk bilinci ile ortak hareket etmemiz lazım. Gelen yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlayıp mutlu olarak dönmelerini sağlamalıyız çünkü şehitler diyarı turizm cenneti ilçemiz, hepimizin ortak paydasıdır. Kayak merkezimizin ulusal ve uluslararası turizme hitap etmesi için projeler üretiyoruz. Kamu, özel sektör ve bütün kesimler Sarıkamış’a sahip çıkacağız, hep beraber her alanda ilçemizi geliştireceğiz. Sorunlarımızı birlikte ortak kararlarla çözeceğiz.”

Belediye Başkanı Göksal Toksoy da, belediye olarak gerek altyapı gerekse ekip ve ekipman olarak kayak merkezine ciddi manada destek olduklarını dile getirerek, “İlçemiz önümüzdeki iki yıl içerisinde yapılan yatırımların tamamlanmasıyla birlikte parlayan bir yıldız haline gelecek. Sarıkamış’ta yaklaşık 6 ay kış sezonu süresince esnaf, turizmci, otel işletmecileri, kayak hocaları, taksicisi, atlı kızakçısı ve bölge insanı bütün kazancını kış turizmine dolaysıyla kayak merkezine bağlamış durumda. Bunun için bu çarkı hep beraber çevirirsek herkes kazanır” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.