Snowboard Ekibi Kayak Yaparken Üzerlerine Çığ Düştü

Snowboard Ekibi Kayak Yaparken Üzerlerine Çığ Düştü :Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Abalı Kayak Merkezi’nde, 9 kişilik snowboard ekibi kayak yaparken üzerlerine çığ düştü.

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Abalı Kayak Merkezi’nde, 9 kişilik snowboard ekibi kayak yaparken üzerlerine çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu Ümit Yabasun adlı kayakçı çığ altında kaldı. 3 dakika kadar çığ altında kalan Yabasun’u arkadaşları kurtardı.

Kışın gelmesi ile beraber vatandaşların en çok uğradığı yerlerin başında Abalı Kayak Merkezi geliyor. Yoğun kar yağışının ardından kayakçıların uğrak yeri olan Abalı Kayak Merkezi’nde pistin dışında kayak yapan 9 kişilik snowboard ekibinin üzerine çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu Ümit Yabasun adlı kayakçı çığ altında kaldı. 3 dakika kadar çığ altında kalan Yabasun’u arkadaşları kurtardı. Arkadaşlarının yardımıyla kurtarılan Yabasun, iç kanama şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Olay anı, Yabasunun kayıtta olan tepe kamerasında kaydedildi. Yabasun, 4-5 saat gözetimin ardından taburcu edildi.

Olay anını anlatan Emin Bilen, 9 kişilik ekiple pist dışında kaydıklarını söyledi. Bilen, “Dağdan kaymaya başlayınca dağın tam dibinde biriken karın üstünden geçtiğimiz için üzerimize çığ düştü ve arkadaşımız Ümit Yabasun çığın altında kaldı. Arkadaşımız 3 dakikaya yakın çığ altında kaldı. Yoğun kardan dolayı hiçbir şey gözükmüyordu. Arkadaşımızı çığın altından kurtararak hastaneye götürdük. 4-5 saat gözetim ardından taburcu edildi.” şeklinde konuştu