Van Umke’den Çığ Tatbikatı

Van Umke’den Çığ Tatbikatı :Van Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), uyumlu çalışmanın sağlanması ve olası çığ olaylarına karşı personelin hazır durumda tutulması için Gevaş ilçesi’nde bulunan Abalı Kayak Merkezi’nde tatbikat yaptı.

Van Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), uyumlu çalışmanın sağlanması ve olası çığ olaylarına karşı personelin hazır durumda tutulması için Gevaş ilçesi’nde bulunan Abalı Kayak Merkezi’nde tatbikat yaptı. Ulusal Medikal Kurtarma ekibi sorumlusu Tuğba Kurşun, senaryo uyarınca çığ altında kalan 2 kişinin başarıyla kurtarıldığını söyledi.

Yoğun kar yağışı ve dik yamaçlardan dolayı sık sık çığ düşmelerini görülmesi ekiplerin de bu duruma hazırlıklı olmalarının sağlanması için UMKE ekipleri Van’ın Gevaş İlçesi’nin Abalı Kayak Merkezi’nde çığ tatbikatı yaptı. Senaryo gereği kaymaya giden 6 kişiden 2’sinin çığ altında mahsur kaldıklarını bildirilmesi üzerine UMKE ekibi hemen harekete geçti. Gelen ihbar üzerine yola çıkan ekipler, olay bölgesine kısa sürede ulaştı. Alan belirleme ve güvenlik tedbirleri alındıktan sonra UMKE ekipleri, çığ bölgesine giderek mahsur kalan 2 kişiyi kurtardı ve ambulansa yapılan sevle birlikte tatbikatı başarıyla tamamladı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Sorumlusu Tuğba Kurşun, bu tatbikatları her yıl düzenli olarak yaptıklarını söyledi. Kurşun, şöyle dedi:

“Bilgimiz dahilinde meydana gelen afet ve acil durum olaylarında 7/24 UMKE ekiplerini hazır bulundurmaktayız. Buradaki olaya hızlı müdahale edebilme kabiliyetimiz ve yine ekiplerin birbirleri ile uyumlu çalışabilmesi için böyle bir tatbikat planladık. Tatbikat başarıyla sonuçlandı. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”

Erciyes’te Gondol Teleferikler Misafirlerini Zirveye Taşıyor - TeleferikHaber
GENEL

Erciyes’te Gondol Teleferikler Misafirlerini Zirveye Taşıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla dört mevsim turizm merkezi haline gelen Erciyes’te, Tekir Kapı ve Hacılar Kapı gondol teleferikleri yaz sezonunda da ziyaretçilerine güvenli, konforlu ve eşsiz manzara eşliğinde hizmet vermeyi sürdürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde Erciyes’i yalnızca kış aylarının değil, yılın 12 ayı yaşayan bir spor 🚡