Muş 1. Uluslararası Kar Festivali yapıldı

Muş 1. Uluslararası Kar Festivali yapıldı :Muş Kent Konseyi’ne bağlı Gençlik Meclisi ile Muş Turizm ve Kültürevi Gençlik Derneği’nin organizasyonu ile düzenlenen 1. Uluslararası Kar Festivali yapıldı. Muş Güzeldağ Kayak Merkezi tesisinde düzenlenen festivale Vali Vekili Ercan Öter, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Çeşitli sosyal faaliyetlerin ve voleybol, güreş, kayak ve halat çekme yarışı, canlı müzik ve çeşitli stantların kurulduğu 1. Uluslararası Kar Festivali programının açılış konuşmasını yapan Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen, tüm katılımcılara teşekkür etti. Muş Valiliği ve Belediye ile gençlerin bir araya gelerek 1. Uluslararası Kar Festivali’ni yaptıklarını belirten Vali Vekili Ercan Öter, bu festivallerin geleneksel hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Festivalin çok güzel geçtiğini ve insanların eğlendiğini ifade eden Vali Vekili Öter, “Valiliğimiz ve belediye başkanlığımızın düzenlemiş olduğu 1. Uluslararası Kar Festivali’ni birlikte kutlamaya başladık. Beklediğimizin üzerinde büyük bir kalabalıkla karşı karşıyayız, bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah bundan sonra daha büyük festivaller yaparız. Gerçekten Muş’u, Türkiye’de kar açısından saydığınızda en çok kar alan illerden birisi olarak görebilirsiniz. Bu karı da bundan sonra eğlence ve festivale çevirmek lazım. Muş’un karını kara çevirmemiz lazım çünkü bunu ticari olarak değerlendirmemiz gerekiyor. İlimizde çok kapasiteli olmayan bir kayak merkezimiz var. Bunu inşallah Sayın Valimizin de projeleri ile daha büyük daha modern bir kayak merkezine çevirip ileride turist alabilecek, Muş’un tanıtımını önem katabilecek bir tesis haline getirmeyi düşünüyoruz. Bundan dolayı bu bizim için bir başarı oldu. Bundan sonraki festivallerimizi inşallah daha coşkulu, daha büyük bir katılımla kutlarız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise şunları söyledi: “Bugün Muş için ayrı bir gün olmuştur. Uzun bir süredir sıkıntısı ve cefasını çektiğimiz karı bugün meclisimiz, valiliğimizle birlikte bir festival havasında güzel bir etkinlik yapmak suretiyle sabahın erken saatlerinden beri gençlerimiz, halkımız burada kayak merkezini doldurmuşlardır. Dolayısıyla ilkini yapmakla beraber oldukça iyi bir rağbet gördüğü festivalimizde uluslararası anlamda iyi bir hale getireceğiz. Her nimetin bir külfeti, her külfetten de bir nimet çıkarmak suretiyle bu kar festivalini yapmış olmanın ve oldukça rağbet görmenin sevincini de birlikte yaşadık. İnşallah Muş, hep birlikte böyle güzel şeylerle anılmak suretiyle huzurun, barışın ve güzelliğin egemen olduğu bir il, bölge de yaşamanın sevincini hep birlikte yaşamak üzere, gençlerle birlikte bu sahadayız ve seviniyoruz, karla eğleniyoruz.”

Düzenlenen 1. Uluslararası Kar Festivali, katılan vatandaşların canlı müzik eşliğinde halay çekmesi ardından, yemek ikramı ile son buldu.