Zigana Kayak Merkezinde Yüzler Gülüyor

Zigana Kayak Merkezinde Yüzler Gülüyor :Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan ve Doğu Karadenizin tek kayak merkezi olan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezinde son yılların en iyi kayak sezonu yaşanıyor.

Türkiye’de hiçbir kayak merkezinde kar olmadığı bir dönemde başlayan kayak sezonu boyunca 2 bin 100 metre rakımdaki tesisten 5 bin kişi istifade ederken, bu sayısının sezon sonuna kadar 7 bini geçmesi bekleniyor.

Kayağa yeni başlayanlar için iki adet baby-lift ve 600 metre uzunluğunda telesiyej tesisinin bulunduğu kayak merkezinde kar snowtrak makinesiyle sürekli ezilirken, tesis özellikle hafta sonları hem kayakla hem de kızakla kaymak isteyen bölge insanının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Tesis işletmecisi Mehmet Eroğlu, geçtiğimiz yıllara göre iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, Arap turistlerin yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da Zigana dağına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

BÖLGENİN TEK KAYAK MERKEZİNDEN 5 BİN KİŞİ FAYDALANDI

Bölgenin tek kayak merkezi olan tesisin 150 yatağı, toplantı salonu, kafeteryası, restoranı ve kayak odasıyla hizmet verdiğini dile getiren Eroğlu, “Bu yıl ki karın bolluğunda şuana kadar yaklaşık 5 bin kişi tesisimizden faydalandı. Bu sayının sezon sonuna kadar 7 bine yaklaşmasını bekliyoruz” dedi.

YAZ SEZONUNDA 15 BİN KİŞİ KONAKLADI

Eroğlu, yaz sezonunda bölgede hareketlenen Arap turizminden de nasibini alarak yaklaşık 15 bin kişinin konakladığı Zigana Gümüşkayak Merkezinde davetlilerin Zigana’nın eşsiz manzarasını da görme fırsatı bulup, ciğerlerini oksijenle doldurarak hem sporunu yaptıklarını, hem eğlendiklerini hem de Zigana’nın dünyaca ünlü etinden yediklerini sözlerine ekledi.

“PİSTİN ADI UZUN YILLARDAN BERİ MUZAFFER DEMİRHAN PİSTİ”

Kamuoyunda zaman zaman tartışmalara neden olan bir konuya da açıklık getiren Eroğlu, ‘Dağların Delisi’ lakaplı Gümüşhaneli milli kayakçı Muzaffer Demirhan’ın adının Zigana Gümüşkayak Kayak tesislerinde telesiyej tesisinin bulunduğu piste çok uzun zaman önce verildiğini belirterek, “Gümüşhane’de 12 yaşında başladığı kayak sporu ile 21 yıl aralıksız Türkiye Şampiyonu olan, 119 kez milli formayı giyerek Türk spor tarihinde inanılmaz bir rekora imza atan İtalya, İsviçre, ABD ve Avrupa kış olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil eden, çok sayıda kayakçı yetiştiren Muzaffer Demirhan’ın adı zaten uzun yıllardan beri Zigana’daki pistin adıdır. Kamuoyunda çok bilinmese ve dillendirilmese de kayakçıların birçoğu pistin adının Muzaffer Demirhan pisti olduğunu bilir” dedi.