Akdağ Zirvesine Teleferik Kurulmalı

Akdağ Zirvesine Teleferik Kurulmalı :Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Çivril Akdağ zirvesine teleferik kurulmasını istedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk birleşimini Çivril’de gerçekleştirdi. Toplantıda gündem dışı söz alan MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Çivril Akdağ zirvesine teleferik kurulmasını önerdi.

ÇİVRİL-DİNAR KARAYOLU DUBLE YOL OLMALI
Garip, konuşmasında “Çivril ilçesi bugüne kadar kendi kendine yeten verimli toprakları ile Tarım ve Hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı ilçemizdir. Tarımda sadece elması ile değil, kiraz, şeftali, ay çekirdeği, armut ceviz gibi tarım ürünlerinin yetiştirildiği ve ticaretinin yapıldığı bir ilçemizdir. Bunun yanı sıra ön plana çıkmamış doğa tabiat güzellikleriyle de adeta keşfedilmeyi bekleyen bir zenginliktir.

Gümüşsu şelalesiyle, ışıklı gölü ile Akdağ tabiat ve milli Parkı ile tokalı kanyonu ile eşsiz güzelleri barındırmaktadır.ancak bu güzelliklerin ilçemiz ve ilimizin Tanıtımı açısından ön plana çıkarılamamış olması üzücü bir durumdur. Bu güzelliklerimizin Doğa turizmine kazandırılması için büyükşehir Belediyesi ve Çivril Belediyesi Tarafından imar Plan’ı çalışmaları ve çevresel düzenlemelerin hızla gerçekleştirilerek Doğa ve tabiat tutkunlarının beğenisine sunulmalı, cazibe merkezi haline getirilecek bu bölge ile böylece Çivril’imizin tanıtımı ve turizm geliri açısından bölgeye önemli bir kaynak sağlanmış olacaktır. Bu bölgenin Doğa turizmi açısından cazibe merkezi haline getirilmesi için ilk olarak yıllardır Ulaştırma Bakanlığının Planında olan ancak bir türlü başlanamayan Çivril-Dinar karayolunun duble yol haline getirilmesi ve böylece buraya gelecek vatandaşlarımıza rahat ve güvenli bir ulaşımın sağlanması gerekmektedir” dedi.

CAZİBE MERKEZİ OLAMADI
Işıklı Gölü’nü çevreleyen tüm mahalleleri kapsayan bir imar planı çalışması yapılmasını isteyen Garip, “Gerek Gümüşsu şelalesi, Işıklı gölü ve Akdağ Milli ve Tabiat parkına bilen ve gelen insanlarımız bir kaç saatlik ziyaretin ardından tekrar evlerine dönmektedir. Bunun nedeni ise; o bölgede sosyal donatı, konaklama ve insanların günlük temel ihtiyaçlarının karşılanmasındaki yetersiz fiziki koşullar nedeniyle bu bölge insanlarımız açısından bir cazibe merkezi olamamıştır. 73 km2’lik alanı kaplayan 820 rakımlı tatlı su gölü olan ve balık çeşitliliğini de bünyesinde barındıran Işıklı Gölü’nü çevreleyen tüm mahalleleri kapsayan imar planı çalışması yapılmalıdır. Gölün etrafının tamamının gerek araçla, gerek yaya ve bisiklet yollarıyla gezilip ziyaret edilebilecek şekilde doğal dokuya zarar vermeyecek çevre düzenlemesi yapılmalıdır. Gölün sadece bir kısmında park yada sosyal donatı alanı yapmak bölgeyi çekim merkezi haline getirmeyecektir. Gölün yakınında yapılaşmaya müsait doğal dokuya zarar vermeyecek göl ve tabiat manzarasını doyumsuz hale getirebilmek için otel, motel pansiyon gibi modern konaklama imkanları sağlanmalıdır. Gölün daha modern teknelerle çevresel Dokuya zarar vermeyecek şekilde ziyaret edebilir hale getirilmelidir.Bu şekilde ışıklı gölü Gümüşsu şelalesi Akdağ Tabiat ve Milli Parkı’nı ziyarete gelenlerin günü birlik turlar yerine bölgede modern konaklama imkanları ile daha fazla kalarak bölgenin Tanıtımı ve gelişmesi açısından bölgeye Artı değer kazandırılacaktır. Bunun somut örnekleri Bolu Abant Gölünün de, Ankara Gölbaşında Mogan Gölü’nde ve Sapanca gülü ile Eğirdir göllerinde görülmektedir” diye konuştu.

TURİZME KAZANDIRILMALI
Akdağ’ın zirvesine teleferik kurulmasının bölgeye artı değer katacağını belkirten Garip şöle konuştı: “Işıklı gölü ve çevresinin tam olarak bir çekim merkezi haline getirebilmek için bölgeye artı değer kazandıracak ve farkındalık oluşturacak projelerin hayata geçirilmesi gerekir. Bunun için yapılması gereken en önemli projede Işıklı Gölü’nü besleyen suların çıktığı kaynak olan Akdağ’ın göl ile buluştuğu noktasından Akdağ’ın zirvesine teleferik kurulmasıdır. Dağın zirvesine çıkan vatandaşlarımız Işıklı Gölü’nün eşsiz doğal güzelliğini ve tüm Çivril Ovası’nın güzelliğini görmeleri sağlanmalıdır. Teleferik ile çıkaracak olan Akdağ’ın ise milli bir park olması nedeniyle bünyesinde barındırdığı eşsiz güzelliklerinin görülmesi ve turizme kazandırılması sağlanmalıdır. Yine Akdağ teleferik ile çıkılıp paraşütle uçuşların yapılması ve yamaç paraşütünün bu alanda yapılması teşvik edilmelidir. Akdağ tabiat ve milli Parkında görülebilecek güzellikler ise şunlardır: Tokalı Kanyonu, Sığır Kuyruğu Yaylası, Obruk yaylasının kuzey batısında Porsuk ağacı (Taxus baccata) topluluğu İlk defa bu alandan bilim dünyasına tanıtılan Barbarea hedgeana, Polygonum afyonicum bitkileri Kızıl Geyik, Yılkı Atları, Kızıl Akbaba, Kara Akbaba, Sakallı Akbaba, Akkuyruk Kartal, Kaya Kartalı ve Küçük Kartal gibi yırtıcı kuşlar. Biz MHP Büyükşehir Meclis Üyeleri olarak her ay ziyaret edilecek ilçelerimizin sorunları ve yapılması gereken hizmetlerin hayata geçirilmesi konularının takipçisi olmayı sürdüreceğiz.”

HERŞEY HAYAL ETMEKLE BAŞLAR D
enizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan ise Yusuf Garip’in konuşmasının ardından, “Her şey hayal etmekle başlar. Akdağ zirvesine teleferik projesini önümüzdeki dönemlerde değerlendirebiliriz” diye konuştu.