Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı’nda inşaat süreci başlıyor

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı’nda inşaat süreci başlıyor :Eyüp-Pierre Loti hattını revize ederek, Haliç üzerinden geçerek Miniatürk’e gelecek olan yeni teleferik hattının ihalesi son aşamada.

İstanbul’un simgesel turistik bölgelerinden Eyüp, Pierre Loti Bölgesi’ne kurulması planlanan teleferik hattının inşaat sürecinde geri sayım başladı.

Toplamda 2 kilometre uzunluğa sahip olacak Eyüp, Pierre Loti, Miniatürk teleferik hattı, 3 istasyon oluşacak ve sadece 1 saatlik sürede 1 bin 500 yolcu taşınabilecek.

8 kişilik kabinler hizmet verecek

Tek halatlı taşıyıcı sistemden oluşan ilk hat, 8 kişilik kabinlerden oluşacak. Teleferik, Eyüp ile Miniatürk arasındaki yolculuk süresini 7 dakikaya kadar düşürecek.

Yapımı 420 gün sürecek projenin ardından 3.5 kilometrelik Miniatürk-Alibeyköy, Vialand teleferik hattı hayata geçirilecek.

Bu hat ise 4 istasyondan oluşacak. Miniatürk-Vialand arasındaki yolculuk süresini 10 dakikaya inecek.

Etna Dağı'ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor - TeleferikHaber
GENEL

Etna Dağı’ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor

İtalya’nın simge doğal alanlarından biri olan Etna Dağı, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlarken, dağın zirvesine ulaşımı sağlayan teleferik hattı da sıra dışı koşullar altında faaliyet göstermeye devam ediyor. Avrupa’nın en aktif yanardağlarından biri üzerinde hizmet veren teleferik sistemi, lav akıntıları, volkanik gazlar, yüksek sıcaklık ve sert rüzgarlarla mücadele ederek turistleri 🚡