Cıbıltepe Kayak Merkezi, Kayak Sezonuna Hazırlanıyor

Cıbıltepe Kayak Merkezi, Kayak Sezonuna Hazırlanıyor :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasındaki Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor.

Kayak merkezinde incelemelerde bulunan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların çok hızlı bir şekilde devam ettirildiğini söyledi.

Bir taraftan “Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru” projesi kapsamında kanalizasyon şebekesi, kolektör hattı, atık su arıtma tesisi, ticaret merkezi, kar oyunları alanı, çevre düzenlemesi çalışmaları yapıldığını, diğer yandan da kayak merkezi yollarının yeniden elden geçirildiğini belirten Toksoy, “Sarıkamış, gerek devlet gerekse özel sektör yatırımlarıyla iki yıl içerisinde turizm, ticaret ve istihdam açısından önemli bir konuma gelecek.” dedi.

Kars Valiliğinin koordinesinde Sarıkamış Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak kayak merkezi ve ilçedeki diğer devlet yatırımlarına destek olduklarını aktaran Toksoy, şunları kaydetti:

“Kayak merkezimizde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Özellikle oteller bölgesine daha önce yapılan ana yola bağlı yol çok dik olduğu için kışın problem yaşıyorduk. Şu anda yaptığımız standardı yüksek bu yolu yüzde 7 eğime indirerek kış şartlarında bütün araçların rahatlıkla çıkabileceği duruma getirdik. Hatta araçlar kaymasın diye granit küp taşıyla kaplayacağız. Diğer yandan yeni yapılan yolla birlikte birinci etap pistler bölgesini de genişletmiş oluyoruz. Oteller bölgesinde toplam 12 kilometre yol yapacağız. Zaten bölgenin kanalizasyon, atık su şebeke çalışması bitti. Otoparklarımızı çok hızlı bir şekilde yapıyoruz. Her biri 6 bin metrekare olan 3 otopark kış sezonuna yetişecek. Ayrıca telesiyejlerde ve pistlerde bakım çalışması aralıksız sürecek. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında Sarıkamış, yerli ve yabancı turistlerin gözde yeri haline gelecek.”