Alanya Kalesine Nisan 2017’de Teleferikle Çıkılacak

Alanya Kalesine Nisan 2017’de Teleferikle Çıkılacak :Alanya Belediyesi’nin 2016 yılı son meclis toplantısı gerçekleştirildi. Tüm gündem maddelerinin oy birliği ile geçtiği toplantının ardından Başkan Adem Murat Yücel, yapımına başlanan teleferik projesiyle ilgili de müjde verdi. Yücel, “2017’nin Nisan ayında teleferiğe hep birlikte bineceğiz” dedi.

2016 yılının son Meclis Toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Başkanlığında Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Yücel, Damlataş Caddesi’ndeki Misafirhane yanından Alanya Kalesi’ne kurulacak teleferik sistemiyle ilgili de müjdeyi verdi. “2017’nin Nisan ayında teleferiğe hep birlikte bineceğiz” diyen Başkan Yücel, projenin ilgili kurumlarla istişare içinde devam ettiğini belirtti.

Damlataş- Ehmedek arasına kurulacak olan teleferik hattı tamamlandıktan sonra hem yaz aylarında yoğunlaşan kale trafiği rahatlayacak hem de tarihi dokuya zarar veren büyük tur otobüslerinin Kaleye çıkışına izin verilmeyecek. Böylece Kalenin doğal dokusu korunarak kültürel mirasın zarar görmesi önlenecek.

Etna Dağı'ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor - TeleferikHaber
GENEL

Etna Dağı’ndaki Teleferik Her Gün Doğayla Mücadele Ediyor

İtalya’nın simge doğal alanlarından biri olan Etna Dağı, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlarken, dağın zirvesine ulaşımı sağlayan teleferik hattı da sıra dışı koşullar altında faaliyet göstermeye devam ediyor. Avrupa’nın en aktif yanardağlarından biri üzerinde hizmet veren teleferik sistemi, lav akıntıları, volkanik gazlar, yüksek sıcaklık ve sert rüzgarlarla mücadele ederek turistleri 🚡