Karşıyaka Halkı Gorno Tepesi Teleferik Projesine Tepkili

Karşıyaka Halkı Gorno Tepesi Teleferik Projesine Tepkili :Lapta-Karşıyaka’da ‘Gorno Tepesi’ olarak bilinen bölgede yapılması planlanan ‘Teleferik Projesi’, bölgenin yabancı bir şirkete peşkeş çekileceği iddiası nedeniyle hem bölge halkı hem de çevreye duyarlı kişiler tarafından tepkiyle karşılandı.

Kıbrıs Postası’na konuşan Lapta Belediyesi’nin CTP’li Meclis Üyesi Emre Efendi, projeye gösterilen tepkinin hiçbir siyasi amaç içermediğini söyleyerek; proje sonucu ortaya çıkacak doğa tahribatına karşı durmak için çabaladıklarını ifade etti.

Lapta – Karşıyaka’da bulunan ve ‘Gorno Tepesi’ olarak bilinen bölgede yapılması planlanan ‘Teleferik Projesi’yle bölgenin özel bir şirkete peşkeş çekileceği ve projenin gerçekleşmesiyle bölgede büyük doğa tahribatı yaşanacağı iddiaları, hem bölge halkını hem de doğaya duyarlı sivil toplum örgütlerini tedirgin etti.

Konuyla ilgili, Kıbrıs Postası’na konuşan ve projeye karşı farkındalık yaratmak için kurulan komitede çalışmalarını sürdüren Lapta Belediyesi’nin CTP’li Meclis Üyesi Emre Efendi, projeyle ilgili, belediyenin, Çevre Koruma Dairesi’ne müracaat ettiğini ve hatta projeyi gerçekleştirecek şirketin bile belli olduğunu söyledi.

Haberin devamını okumak için tıklayın
http://www.kibrispostasi.com/karsiyaka-halki-teleferik-projesine-tepkili-eylem-yapilacak!