Uzungöl teleferik projesi için ilk kazma Mayıs’ta vurulacak

Uzungöl teleferik projesi için ilk kazma Mayıs’ta vurulacak :Trabzon’un turizm cenneti Uzungöl’e yapılması amaçlanan teleferik çalışmalarına başlanıyor. Uzungöl’e ilk kazma Mayıs ayında vurulacak.

Trabzon’da Arap turizminin gözde bölgelerinden Uzungöl’e yapılması planlanan teleferikte adımlar atıldı. Uzungöl’de teleferiğin yapımına Mayıs ayında başlanacak ve 20 ay sonra açılışı yapılacak.

Uzungöl Teleferik şirketinin sahibi Şükrü Fettahoğlu düzenlediği basın toplantısında Uzungöl’de yapılan teleferik çalışmasına dair bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Uzungöl’e yapılacak teleferikle yaz sezonunda 7-10 bin, kış sezonunda 2 bin kişi kişiyi taşımayı hedeflediklerini söyleyen Fettahoğlu şu bilgileri aktardı: “2014’te ihale edilen Uzungöl teleferik projesi 14 Şubat 2017’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayıyla beraber kesinleşti. Teleferik 3540 metre uzunluğunda ve 3 istasyondan oluşuyor. Proje, Avusturya menşeili Doppelmayr firması tarafından yapılacak. Teleferik inşaatına Mayıs ayında başlanacak. Başbakanımız söz verdi, temel atma törenine katılacak. İlk etapta taşıma ücretini 20 TL olarak düşünüyoruz. Mayıs ayındaki temel atma töreninden sonraki 20 ayda teleferik hizmete açılacak. Bir sonraki sezonda teleferik kullanılabilecek. 65 metre yüksekliği olan teleferiğe jeneratörler koyacağız ve kesinti korkusu yaşanmayacak. 59 bin 690 metrekarelik saha üzerine yapılacak olan teleferik Uzungöl Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer lan Haroskomları mevkiinden başlayıp, Sarıkaya Yaylası mevkiinde sonlanan 3 istasyondan oluşacak.”

Teleferiği yapmak için çok istekli olmalarına rağmen bürokrasi zincirine takıldıklarını ve sürecin çok uzadığını belirten Şükrü Fettahoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehicilik Bakanı Mehmet Özhaseki, eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak, Trabzon eski valisi Recep kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Trabzon eski valisi Abdülcelil Öz, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mustafa Bulut ve ekibi, Çevre ve Şehircilik Trabzon İl Müdürü Vedat Ali Çiftçi ve ekibinin desteklerini gördüğünü ifade ederek şükranlarını sundu.

Şükrü Fettahoğlu, Uzungöl’e yapılacak teleferiğin bölgede turizmi ayağa kaldıracağını belirterek, “Kendi insanımız teleferiğe binmek için Ordu’ya gidiyor. Uzungöl’e yılda 250 ile 300 bin arasında Arap turist geliyor. Günü birlik gelen Arap turistleri ekler ve ortalama alırsak yılda 1 milyon Arap turist geliyor diyebiliriz. Amacımız kışın uyuyan Uzungöl’ü uyandırmak.”

Uzungöl’e yapılacak teleferiğin Ordu’daki teleferikten farklı olduğunu söyleyen Fettahoğlu, “Bu teleferik birinci ve ikinci istasyon arasında 100’er kişi taşıyan 2 kabinden oluşuyor. Birinci ve ikinci istasyon arasında 40 tane gondolumuz var. 59 bin 806 metrelik bir sahayı milli parklardan kiraladık. 2 sene 7 ayda bu ruhsatı alabildik. Devletimiz valimiz bakanımız yanımızda ama bir türlü bürokrasiyi aşamıyoruz. Bu memleketin kaderini değiştirmek istiyorum.” dedi.

ARAPLAR ARAPLARI KANDIRIYOR!
Şükrü Fettahoğlu, 47 yıllık bir seyahat şirketinin de sahibi olduğunu dile getirerek, Uzungöl’de yaşanan fiyat belirsizliği ve düşük hizmet kalitesi gibi konulara da dikkati çekti.

“Fiyatlara standart getirilsin, bayramlarda millet soyulmasın.” ifadesini kullanan Şükrü Fettahoğlu, alınacak tedbirler sayesinde işletmelerin yılda 2-3 ay gelir elde ettiği dönemin 6-7 aya uzayacağını, böylece adaletsiz ücret uygulamalarının ortadan kalkacağını savundu.

Fettahoğlu, Uzungöl’deki borçlu işletmelerin yaklaşık yüzde 80’inin Arap firmalar tarafından sezonluk kiralandığını, ardından fahiş fiyatlara yine Araplara satıldığını ileri sürerek, “Arap turistleri yine Arap firmaları kandırıyor. Bu ve buna benzer sorunların çözümü için ilgili kurumları harekete geçmeye davet ediyorum.” dedi.

Kaynak : www.haber61.net